Vinařství U Kostela
Vinařství U Kostela je novou značkou na Moravské vinařské mapě, navazující na více než 500-letou tradici výroby vína v Polešovicích. Produkujeme limitované množství přívlastkových vín, kde je hlavní důraz kladen na kvalitu. Za pomoci moderních technologií a lidské zkušenosti se u nás rodí vína elegantní, plná ovocného charakteru, která mají švih a noblesu.
Vinařství Soják, s.r.o.
Vinařství Soják, s.r.o. vzniklo v roce 2009 transformací fyzické osoby Vít Soják-Vinařství S+S a pokračuje v tradici pěstování révy vinné a výroby vína. Ta se v naší rodině dědí z generace na generaci. Obhospodařujeme 4 ha vinic systémem integrované produkce a do budoucna uvažujeme o ekologickém vinařství. Z vypěstovaných hroznů vyrábíme výhradně přívlastková vína .
Šlechtitelská stanice vinařská, s.r.o.
Stanice vznikla jako révová školka v roce 1922. Provádíme udržovací šlechtění a novošlechtění révy vinné. Vyrábíme širokou škálu odrůdových vín. Provádíme řízené degustace vín na Štýrské terase, na Golanských výšinách a v 300 let starém sklepě ve Vinařské ulici. Sklep s kapacitou 45 lidí je možné pronajmout. Prodáváme odrůdová a známková vína, hrozny, burčák, hroznovou šťávu a sirupy a široký sortiment révových sazenic.
Rodina Kölbelova
Po tři generace se věnuje rodina Kölbelů pěstování a zpracování révy vinné. Děd Arnošt Kölbel pěstoval ještě Šedý Portugal, Modrý Portugal, Chrupku bílou a růžovou v 50tých a 60tých letech minulého století. Otec Miloš Kölbel v roce 1994, i přes názory odborníků sadit na Moravě pouze tradiční modré odrůdy, vysadil bordeauxskou odrůdu Cabernet Sauvignon. Cabernet sauvignon se ukázal jako dobrá volba i do Slovácké oblasti, kde každoročně dosahuje výborných výsledků a odstartoval další výsadby zde na Slovácku netradičně pěstovaných odrůd. Na konci devadesátých let se ke Cabernetu Sauvignonu přidal Cabernet Franc a Merlot. Cuvée vytvořené z těchto tří odrůd patří každoročně mezi naše nejlepší hodnocená vína. Později jsme vysadili i Scheurebe, Kerner, Buvier, Dunaj, Garanoir, Gamay a mnoho dalších. Syn František začal v posledních letech zpracovávat hrozny z Kyjova-Sliny i z pronajatých vinohradů a v roce 2013 začal nakupoval i hrozny z Přítluky(Mikulov), Strážnice. Naším cílem je tvořit vína podle vyzrálosti hroznů a v závislosti na kvalitě ročníku, se snahou o vytváření charakteru odrůdy, proto při řezu dbáme na to,aby kvalita hroznů byla nadřazena nad kvantitou. U odrůd na výrobu červených vín při zaměkávání ostříháváme hrozny tak, aby zátěž nepřesáhla 2 kg. Celkově obhospodařujeme 1 ha a celková produkce nepřesáhne 10000 lahví. Při zpracovaní hroznů trváme na tom, aby hrozny byly co nejrychleji zpracovány.Hrozny odzrníme a necháme macerovat 12-24 hod., lisujeme v pneumatickém lisu. Následuje odkalení a zakvašení čistými kulturami kvasinek. U červených vín je samozřejmostí jablečnomléčná fermentace a následné ležení v sudech, od roku 2009 používame i sudy BARRIQUE.
Vincenc Jaštík Vinařství
Kouzlo vinohradu a požitek z výroby vlastního vína objevil pradědeček Jaštík už před 100 lety. V srdci kyjovského Dolňácka, ve Vacenovicích, zasadil vinohrad a vyrobil z něj své první víno. Od té doby se změnilo mnohé, ale rodinná tradice zůstala. Nyní mezi stěžejní odrůdy Vinařství Jaštík patří Chardonnay, Aurelius, Pálava, Hibernal, Sauvignon, Dornfelder a Zweigeltrebe.
Vinařství Broda
Vyrábíme vína přirozená s respektem k přírodě a dané odrůdě.
Do našich vín dávám kus sebe, poctivost, tradici a lásku k tomu, co děláme. A proto, proč si to trochu nezpříjemnit kvalitními víny z našeho vinařství. Naše vína pocházejí z obce Vacenovice, kde mají naše vinohrady dlouholetou tradici.
Srdečně Vás zveme.
Vinařství Dvůr pod Starýma Horama
Máme pro Vás připraveno ubytování ve stylových, komfortně zařízených pokojích až pro 30 osob. V restauraci si můžete vybrat z místních specialit a taktéž můžete navštívit naše podzemí – sklepy, které mají stylovou architekturu a to klenby křížové, valené a rotundální. Ve velkém sklepě se dozvíte historii okolí, budete seznámeni se zpracováním hroznů v minulých stoletích, ale také můžete ochutnat vína přímo ze sudu ještě v přírodní podobě před lahvováním. Vinařství dělá ročně 30000 lahví a pevně věříme, že Vás s našimi víny při degustaci zaujmem