Skip to main content

Rodinné vinařství Spěvák

Kořeny současného vinařství rodiny Spěvákovy sahají do 30. let minulého století. Malovinaření otce Františka se postupně rozrůstalo, ale od sedmdesátých let až do roku 1999 vyrábělo vinařství pouze sudová vína. Tato skutečnost se změnila s nástupem nové generace reprezentované Milanem Spěvákem, který navázal na tradice s novými ambicemi. Začali jsme se orientovat na lahvová vína, jakostní a přívlastková a v roce 2001 jsme rozšířili výrobní a skladovací prostory v historickém, více než sto let starém sklepě.

Rodinné vinařství Maťák

Jsme mladé butikové vinařství s tradicí čtyř generací. Veškerá produkce je převážně z vlastních vinic z katastru Velkých Bílovic. Při zpracování hroznů vycházíme z tradičních poznatků výroby vína s použitím moderních technologií. Cílem je produkovat originální vína vysoké kvality.

Vinařství Jiří Rusnok

Zaměřujeme se na kvalitní vína z vlastních hroznů z nejlepších vinic Velkých Bílovic. Vínu se u nás věnuje celá rodina. Naše vína můžete ochutnat přímo v našem vinařství. Ať už v naší nové prodejně nebo v příjemné večerní atmosféře tradičního vinného sklípku. Rádi Vás ubytujeme v našem JR Penzionu Mezi sklepy, který se nachází hned vedle vinného sklípku. Nabízíme také privátní ochutnávky, rodinné oslavy a firemní akce. Vlastní vinohrady, tvrdá práce, láska a pokora. To je náš recept pro vznik nejlepších moravských vín

Ing. Jaroslav Osička

Rodinné vinařství hospodaří na ploše cca 3 ha vinic s produkcí 10 000 - 15 000 lahví v limitovaných šaržích. Vína jsou tvořena spontánními procesy z hroznů pouze z vlastních vinic, suchá, bez zbytkových cukrů. Vinařství je zakládajícím členem sdružení Autentista Monarchia z.s., vinice jsou dlouhodobě vedeny v organickém režimu.

Stanislav Mádl - Váš vinař

Rodina Stanislava Mádla se zabývá pěstováním vinné révy již po několik generací. Bohaté zkušenosti se zpracováním hroznů a výrobou vína vedly v roce 1993 k založení vinařské firmy. Největší část produkce tvoří přívlastková vína bílých odrůd (Rulandské šedé, Veltlínské zelené, Tramín červený či Ryzlink rýnský), doplněná o některá vína červená (Cabernet Moravia, André či Frankovka). V neposlední řadě se vinařství pyšní velmi vyhledávaným a oceňovaným rosé.

Rodinné vinařství Artvin, s.r.o.

Proč Artvin? Dýchat a žít s přírodou, která je všude kolem nás. Jižní Morava, Velké Bílovice, má tu svou krásu, kterou vnímáme a krása má už krůček ke slovu art, umění. Od roku 2011 se snažíme vytvářet pro Vás vína krásná, která budou na Vás dýchat svou vnitřní neopakovatelnou chvílí a dovolí Vám zapomenout na čas a vychutnat si okamžik bytí.

Rodinné vinařství Knápek

Jsme nové, malé rodinné vinařství nacházející se na jižní Moravě ve Velkých Bílovicích založené v roce 2009, které se zaobírá výrobou a prodejem vín, vlastní produkce. Rodinné vinařství Knápek obhospodařuje vinice v nejlepších polohách obce Velké Bílovice a Vrbice. Veškerou naši produkci zpracováváme tradičními a šetrnými metodami ve vlastním vinném sklepě. Vinařství používá jak hrozny z vlastní produkce, tak hrozny nakoupené od vinařů s dlouhodobou tradicí pěstování révy vinné, se zárukou k šetrnému přístupu k životnímu prostředí. Naším cílem je prezentace kvalitních zemských moravských vín vyrobené s úctou k tradicím a klasickým zpracováním hroznu.

Vinařství Zemánek

Rodinné vinařství založil v dubnu 1991 otec František. Po maturitě na vinařské škole v roce 1994 se do rodinného podnikání zapojil i syn David. V současné době pěstujeme 11,11 ha vinic, veškerou naši produkci zpracováváme . Filozofie vinařství je zaměřena na šetrný přístup k přírodě, ve sklepě pak na výrobu přírodního produktu. Vinice máme zatravněny, porost je sežínán. Tento pokryv je zdrojem živin, takže minimalizujeme použití průmyslových hnojiv. Díky ekosystému ve vinici a žijícím užitečným organismům jako jsou draví roztoči, slunéčka, sýkory a další, již nejsou ve vinici používány chemické přípravky proti škodlivým roztočům a hmyzu. Díky výborné fyziologické kondici révy pěstované v tomto systému, jsou hrozny z těchto vinic dobře vyzrálé a poskytují velmi kvalitní surovinu pro výrobu našich vín. V říjnu roku 2010 přebral firmu Martin Zemánek a zakladel vinařství František Zemánek odchází na zasloužený odpočinek.Vzhledem k dlouholetým zkušenostem i na odpočinku působí ve firmě jako poradce.

Vinařství Káfuněk

Vinařství Káfuněk bylo založeno v roce 2008, ale jeho idea sahá do minulosti o něco delší. Již před studii vysoké školy v oboru vinařství a vinohradnictví, byl Tomáš Káfuněk velkým obdivovatelem nejen konzumace, ale především samotné výroby vína. I přes nesnadné začátky v kraji bez vinařské entity ušel cestu, která jiným trvala generace, za několik málo roků a z obdivovatele vína se stal vynikající vinař a vinohradník. Tím ale úspěchy Vinařství Káfuněk nekončí, za krátkou dobu své působnosti, byly uspořádány dvě výstavy vín, které se těšily značné oblíbenosti a na velkém počtu výstav se předvedla nemalá skupina vzorků vín ze sortimentu Vinařství Káfuněk, která získala řadu ocenění. V dnešní době funguje Vinařství Káfuněk ve zmodernizovaném sklepě ve Velkých Bílovicích, sklep byl zmodernizován jak pro technické účely vinařství- výroby vína a jeho následné zpracování a uchovávání , tak pro pořádání oslav, ochutnávek a ukázky výroby vína pro jeho obdivovatele. Produkce vína pochází z čtyř vinohradů, které se nachází v Obci Rakvice ve viniční trati Kozí horky. Na vinohradech jsou pěstovány odrůdy jako Tramín červený, Zweigeltrebe, Rulandské šedé a Frankovka. Hrozny jsou poté zpracovávány ověřenými postupy ze, kterých jsou vyrobena vína vynikající chuti a kvality.

Gurdau Vinařství

Gurdau je původní německý název Kurdějova. Díky unikátnímu terroir a uzavřenému mikroklima patří k historicky k nejvýznamějším vinařským obcím na Moravě. V roce 2012 jsme zde vysadili prvních 7 hektarů vinic. Naší doménou jsou čisté, vyvážené, minerální Rieslingy. Ochutnat u nás můžete také naše další odrůdy – Veltliner a Pinot Blanc. Od léta 2022 jsme pro vás otevřeli vinařský dům v Kurdějově.

Vinařství Vrátil - Bohemia Canopus, spol. s r.o.

Naše vinařství jsme založili v roce 2004 v malebné moravské vinařské obci Starovice. K vlastnímu rodinnému vinohradu, který obhospodařovali již prarodiče, jsme zakoupili 12 hektarů vinic v lokalitě Středohoří situovaných nad dálnicí Brno-Břeclav. Jedná se o historickou vinici o níž je první zmínka z roku 1290, s mimořádně zajímavou polohou a se specifickým mikroklimatem. Před vstupem České republiky do Evropské unie jsme vysadili v exkluzivních polohách dalších 14 hektarů nových vinohradů. Jsou to tradiční viniční tratě Zádvorník, Nové hory a Výsluní s úchvatným výhledem na siluetu Pálavy. Dalších 6 ha osazených tradiční odrůdou Rýnský ryzlink obhospodařujeme přímo u Pálavských jezer ve viniční trati Písečný - vinařské obci Šakvice. Tato jedinečná poloha s pískovo-křemelinovým podložím je osázena 50 let starým vinohradem. Naše mladé vinařství stojí na začátku dlouhé cesty znovuobnovení rodinných vinařských tradic na jižní Moravě. Jsme vinaři srostlí s půdou, vyrábíme víno z úrody vlastních vinohradů a obstaráváme všechno vlastními silami, od prvního kopnutí do země při vysazování hlav a následné péči o révu, po její vinařské zpracování a ošetřování moku, až po nasazení záklopky plněné lahve. Říká se tomu genius loci, což znamená nezaměnitelnost vína, která vzniká spojením stanoviště, půdy, klimatu a člověka, jenž vše opečovává. Známe tajemství té které vinice a dobře si uvědomujeme, co dokáže poskytnout rostoucím hroznům.

Vinařství Gotberg, a.s.

Vinařství Gotberg je mladá společnost, která hospodaří na 56 ha průměrně šestiletých vinohradů, vysázených uprostřed chráněných území v prestižních popických viničních tratích naproti Pálavě. Vinařství je zapojeno do česko-rakouského projektu Ecowin – ochrana přírody ekologizací vinohradnictví. Filozofií vinařství je kromě moderního způsobu zpracování vína a šetrného pěstování hroznů rovněž souznění s přírodou a respektování přirozené fauny a flóry.

Vinařství David Osička

VÝROBA A PRODEJ ODRŮDOVÉHO VÍNA DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ PŘÍMO ZE SUDU PRO MAX 20 OSOB UBYTOVÁNÍ NAD SKLEPEM VE TŘECH POKOJÍCH S VLASTNÍM SOC.ZAŘÍZENÍM AŽ PRO 13 OSOB

Vaněk Petr

Naše vinařství produkuje vína bílá, růžová a červená – lahvová i sudová. Zpracováváme převážně hrozny z vlastních vinic, na kterých pěstujeme 6 odrůd bílých a 3 odrůdy červených hroznů. Naše vína dodáváme do restaurací i soukromým spotřebitelům po celé ČR a také je možno si je zakoupit přímo v našem sklepě, a to po celý rok.

Vinařství Nestarec

Malé rodinné vinařství Milana Nestarce pěstuje révu vinnou výhradně přirozenými metodami a stejně přistupuje i ke zpracovávání hroznů. Práce na vinici je ruční, což zaručuje nejvyšší kvalitu výsledných produktů. Motto vinařství zní: „Víno z hroznů, nic víc.“ Na 8 hektarech, které jsou osázeny 40 tisíci keři, zrají hrozny na vína pro každodenní pití, významné příležitosti i pro využití v gastronomii.

Ing. Pavel Moravčík

Vyrábím asi 2000 litrů vína ročně, pouze z vlastních vinic. Zbytek úrody prodávám. Víno dělám 20 let. je to mým koníčkem, jinak pracuji jako zemědělský inženýr u firmy Habánské sklepy spol. s r.o.

Vinařství Zapletal

Předmětem činnosti rodinného podniku „Vinařství Zapletal“ vzniklého v roce 1994 je pěstování révy vinné, výroba a prodej vína a rozvíjející se vinařská turistika. Činnost vychází z rodinné tradice a datuje se k počátkům 19. století. Důkazem tohoto je historický lis na hrozny z roku 1818, který je stále majetkem rodiny. Vinařství vede Václav Zapletal, po jeho bok se po studiu na Střední vinařské škole a MZLU v Brně, postavil syn Jan.

Vinařství Zbyněk Osička

Dá se na Moravě dělat moderní víno, které ctí tradice a odrůdové charakteristiky? Věříme, že ano. Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost. K révě přistupujeme šetrně a na své hrozny nespěcháme. Skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku.

Vinařství Syfany

Vinařství SYFANY, které dnes vede mladý vinař Jakub Zborovský, je přesvědčen o tom, že víno je živý organismus, který si sám umí říct, kdy při svém vývoji potřebuje pomocnou ruku a kdy je třeba mu dát klid a dostatek času. Díky šetrným postupům ve vinicích i ve sklepě proto vznikají velmi osobitá vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Důraz je kladen na maximální kvalitu hroznů z redukované sklizně, jejich šetrné zpracování s použitím původních výrobních postupů, bez moderních technologií.