Skip to main content

PROQIN

Rodové vinařství PROQIN se zaměřuje na produkci vybraných tichých a především klasických šumivých vín metodou kvašením v láhvi ve vinařské obci Velké Němčice. Mladé vinařství PROQIN z Moravy má cíl přispět ke změně stylu a trendů při pití vína a bublinek u nás. Jejich životním krédem je „NON MULTA SED MULTUM - MÉNĚ JE VÍCE“. Společnost PROQIN aktivně spolupracuje s Mendelovou univerzitou v Brně na výzkumu a vývoji nových produktů, jako například révový vinný olej a nízkoalkoholická šumivá vína. Atrakcí je umění sabrage - sekání hrdel sektů.

Kamil Prokeš vinařství

Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Mým cílem je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachováním získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro mne nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitým druhem umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Vinařství Šabata s.r.o.

VINAŘSTVÍ ŠABATA s.r.o. (2010) se v první fázi zaměřilo na vybudování nového provozu na místě bývalého lomu na okraji k.ú. Zaječí. Po kolaudaci stavby (2011) bylo ještě týž rok zahájeno zpracování hroznů z viničních tratí Přítlucké hory – 292 m n.m. a obcí Rakvice, Přítluky, Zaječí a Milovice. Firma vznikla jako přirozený nástupnický subjekt malého rodinného vinařství a v současné době jsou jeho zaměstnanci otec a dva synové Šabatovi. Vinařství celoročně provozuje degustační a poznávací programy.

Marek Štýbl - Vitis Moravia

Firma byla založena roku 2007. K našim vinicím přistupujeme s velikou důsledností jednotlivých prací a vinice jsou pěstovány v šetrném opatření integrované produkce, kde je omezeno používání některých chemických látek.Nabízíme kvalitní moravská vína z vlastní produkce, posezení v našem sklípku s možností řízené degustace a s občerstvením.