Skip to main content

Richard Stávek

Jako malá rodinná firma jsme se oficiálně etablovali v roce 2008, vlastní vinařská praxe sahá do první poloviny devadesátých let. Od roku 2005 jsme začali experimentovat s ekologickými postupy ve vinohradnictví, od roku 2009 jsme přešli na 100% ekologickou produkci, vč. sadů a orné půdy. Ve sklepním hospodářství se zaměřujeme na tradiční postupy

Radek Zálešák

Jedinečná architektura vrbických sklepů v pískovcové skále, výborná vína, dobří a srdeční lidé – to vše vás nadchne na Vrbici u Zálešáků.

Vinařství ZD Němčičky

Vinařství ZD Němčičky obhospodařuje celkem 250 ha půdy, z čehož je 92 ha vlastních vinic, 118 ha orné půdy a 40 ha sadů. Velkou změnou prošlo vinařství v roce 2015, kdy začalo vyrábět pouze láhvová vína, od té doby získalo více než 400 ocenění po celém světě. V nabídce má vína řady Klasik, freshová, šťavnatá vína s krásnou ovocnou primární aromatikou, vína řady Premium, plná, nazrálá vína s potenciálem zrání a nově řady Grand Vins, velká, opulentní vína která zrála v sudech.

Vinařství Vít Sedláček

Malé rodinné vinařství. Výrobě vína se v naší rodině věnuje již několik generací. V roce 1992 mi otec předal malé sklepní hospodářství. Do září 2004 jsem měl vinaření jako koníčka. V současné době se věnuji vinohradnictví a vinařství na plný úvazek. Bílá vína zrají na jemných kvasničních kalech, červená vína zrají rok na sudech a nerezových tancích a minimálně rok v lahvích. Degustační sklep, který jsme v roce 2006 zrekonstruovali, pochází z roku 1882. V roce 2015 jsme opravili habánský sklep z 16. století, kam můžou návštěvníci nahlédnout.

Pavelka Jan a Milan

Založeno. 1994, člen Svazu integrované produkce - šetrnost k přírodě, moderní technologie-řízené kvašení, výroba vína pro široké spektrum zákazníků

Vinařství František Mečl

Naším cílem je nabídnout nezapomenutelný zážitek z vína pocházejícího z moravských vinic s redukovanou sklizní. Vinařství z Moravského Žižkova se může pochlubit dlouholetou tradicí výroby vína v moravském regionu hanáckého Slovácka. Kvalita našich vín vychází z kombinace znalostí našich předků a nových výrobních technologií.

Vinařství Maděřič spol. s r.o.

Jsme malou firmou obhospodařující cca 30 ha vinic. Firma Ludvík Maděřič začala s výrobou vína v roce 1993, a od té doby postupně doplňovala sortiment nabízených vín a rozšiřovala služby pro své klienty. Dnes má naše firma produkci cca 3000 hl vína, a široký sortiment výrobku, ze kterých si určitě každý vybere. Zabýváme se výrobou jakostních a přívlastkových vín ze 17 odrůd révy vinné a připravujeme rozšíření sortimentu i na další druhy.

VÍNO Z KOBYLÍ - PATRIA Kobylí, a.s.

Reprezentační sklep společnosti PATRIA Kobylí, a.s. je díky své působivé atmosféře vhodným místem pro pořádání společenských i firemních večírků a prezentací. Sklep se nachází v klidném prostředí meruňkových sadů, kde vychutnáte vybrané druhy vína a ochutnáte místní speciality.

Vinařství Lovečkovi

Rodinné vinařství nacházející se v malebné jihomoravské obci Kobylí na Moravě. Zabýváme se výrobou a prodejem vín vyrobených z hroznů pěstovaných na Jižní Moravě. Ve vinném sklípku je možné objednat degustaci našich vín až pro 20 osob.

Vinařství Rusňákovi

Jsme malé rodinné vinařství ukrývající se v srdci vinařské obce Kobylí. Naše vína děláme tradičními metodami v souladu s přírodou, snažíme se ale inovovat a využívat také moderní, šetrné technologie, které posouvají naše hranice dále. O celkový chod vinařství se staráme vlastními silami, od práce ve vinicích, ve sklepě až po vyřizování objednávek, tvoření propagace a jiné „neviditelné“ samozřejmosti.

Vinařství Herzánovi

V rodinném vinařství Herzánovi, které se nachází ve vinařské obci Kobylí, se vinařilo odedávna, coby přivýdělek k zaměstnání. Otec Bronislav s manželkou Šárkou přenesli své hobby na děti Zuzanu a Jakuba. Postupem času se pěstování hroznů a výroba vína stala rodinnou vášní, koníčkem a nakonec i hlavní pracovní činností. První kvalitní vinici na vlastní půdě vysadili Herzánovi v roce 1996. Od té doby plochy postupně rozšiřovali a nyní obhospodařují v duchu integrované produkce zhruba na 3 hektarech průměrně patnáctiletých vinohradů. Další zlom přišel v roce 2007, kdy se Herzánovi přeorientovali z výroby sudových vín na kvalitní lahvovou produkci. Dnes se objem produkce pohybuje kolem 15 000 lahví ročně. Hrozny na lahvová vína pocházejí z vlastních vinic. Vinařství vyrábí bílá vína převážně metodou sur lie, červená vína klasickým způsobem v otevřených kádích. Vína lahvují mezi desátým až čtrnáctým měsícem ležení na sudu. Cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 157 do 340 korun/láhev. Vína jsou k dostání také ve vybraných vinotékách a gastronomických provozech. Řízené degustace vinařství umožňuje po dohodě pro skupiny do dvaceti osob. Herzánovi chtějí do budoucna dosáhnout výměry šest hektarů vlastních vinic. Moc dobře ví, že pro zachování kvality je tato výměra pro jejich rodinné vinařství maximem. Vinařství razí heslo: „Čistě s přírodou“.

Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák

Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.

Vlašic Karel Ing.

Založeno 1990, výroba suchých, odrůdových a dle možností botrytických vín. V budoucnu (od r.2006) 70% červených vín.

Vinařství Jaroslav Hajda

Vinařství, založené v roce 1992, navazuje na dlouholetou rodinnou vinařskou tradici. Sídlo firmy je ve vinařské obci Hlohovec, v centru Lednicko–valtického areálu. Součástí vinařského provozu jsou prostory určené k posezení, degustacím a menším společenským akcím. Dále sklepy ve vinařské uličce "Šulaperk" a "Na Kopci" Vlastní vinice jsou v tratích Sedlecko, Nad Šulaperkem, Hajky a Sv. Anna. Vinařství rovněž zpracovává hrozny od stálých místních dodavatelů (vin.tratě Stará hora,Deliče,Sedlecko), z okolí Valtic a z Podpálaví. V posledních letech se vinařství orientuje také na výrobu růžových vín. Část produkce se prodává na sudovém trhu, vybrané partie se dodávají na trh v lahvích. Filosofií firmy je ponechat vínu jeho přirozený odrůdový charakter při využití moderních enologických postupů s důrazem na terroir - místo původu vín, jejich nezaměnitelnost a originalita v souvislosti s vlivy klimatu, půdy a dalších faktorů. Milovníci lahvově zralých tónů naleznou v nabídce mnoho zajímavých archivních vín – v nabídce jsou vína od ročníku 1998.

Vinařství Vajbar Kobylí

V obci Kobylí sídlí netradičně pojaté rodinné vinařství bratrů Libora a Petra Vajbarových. Vinařství Vajbar Kobylí, které dokázalo nejen svými lahodnými víny, ale i moderní architekturou vlastního provozu oslovit spoustu milovníků vín. Prolíná se zde příběh dvou bratrů, kteří v srdci obce vytvořili unikátní vinařskou stavbu několika propojených vinných sklepů po předcích a obohatili ji o zcela nový architektonicky odvážný prvek nadčasového moderního vinařského domu, který jistě stojí za povšimnutí a krátkou návštěvu.

Vinařství Bukovský s.r.o.

Firma se specializuje na udržovací pěstění zásadního genofondu révy pro vinařské oblasti Moravy, Čech a Slovenska. Vybraný klonový sortiment poskytuje ojedinělou surovinu pro výrobu vysoce jakostních, odrůdově a klonově čistých vín.

Rodinné vinařství Varmuža

V současné době obhospodařujeme vinice na ploše 3 ha, z nichž většinu produkce tvoří moravské zemské víno a část vína zatříděná, v odrůdové skladbě: Veltlínské zelené, Neuburg, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Svatovavřinecké, Cabernet moravia, Zweigeltrebe, Frankovka a Modrý portugal. Při práci na vinici používáme systém integrované produkce, který klade zvýšený důraz na ekologii a především na vysokou kvalitu vín. Naše hrozny dosahují při sklizni kvality tříd vín jakostních a přívlastkových.

Oldřich Mikulica

Výroba: klademe velký důraz na správné obdělávání vinic, zastáváme názor, že víno se dělá převážně ve vinohradě a je to jeden z nejdůležitějších faktorů pro výrobu našeho vína. Pěstované odrůdy v našich vinicích: Muller Thurgau, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Muškát moravský, Neuburské, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia, Modrý Portugal. Vína vyrábíme technologií řízeného kvašení a odkalováním, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.

Zelený sklep

Historie rodinného vinařství sahá do roku 1793. Po té se dědí z generace na generaci. Většinu výběrových vín vyrábíme technologií sur lie.