Arte vini Velké Pavlovice
Aktivity Arte Vini se po vstupu finančních investorů do projektu rozšířily do Velkopavlovické vinařské podoblasti, kde se podařilo získat vlastní vinohrady o celkové rozloze 15 hektarů v různých viničních tratích. Zdejší svažité kopce, jejichž podloží často vyniká vysokým obsahem vápníku a hořčíku, poskytují perfektní expozici vůči slunečnímu svitu. Tento unikátní terroir je jedinečnou oblastí v rámci celé České republiky. V místních podmínkách pravidelně dosahují optimální zralosti hroznů jak burgundské tak i místní modré odrůdy.
Reichman Karel - Reichman & Reichman
Chcete strávit příjemný čas se svojí rodinou nebo s přáteli? Potřebujete si popovídat s kolegy ze zaměstnání? Toužíte po neformálním posezení s obchodními partnery? Jsme připraveni splnit vaše představy.
Baraque a Baraque Wine Gallery
Ve vinařství Baraque popisujeme vína nejen senzoricky, ale vnášíme do jejich popisů i trochu poezie a po vzoru Karla Čapka je připodobňuje lidským povahám a osobnostem. V našem sortimentu se setkáte třeba s "Pokorným poutníkem", "Operní pěvkyní" či "Vznešenou šlechtičnou".
Francouzský název vinařství je kromě jiného i pojmenováním snu o vinařství obklopeném vinohrady. Ten se zhmotnil v podobě výrobní budovy a reprezentačním prostoru architektonicky atraktivní Baraque wine gallery nedaleko rozhledny Slunečná ve Velkých Pavlovicích.
Hlávka Miroslav
Pokračování v rodinné tradici a přeměna původního zděděného záhumenkového hospodářství stála v roce 1995 za vznikem malého vinařství Miroslava Hlávky. Čtyři hektary vinic v tratích Bojanovska, Stará hora, Nová hora a Nadzahrady se rovnoměrně dělí mezi třicetileté keře a nové osmileté výsadby. Ve vinařství pomáhá Miroslavu Hlávkovi dcera Šárka, kterou jako jedinou ze tří dětí zaujala otcova živnost. Zpracování probíhá ve sklepě v domácím prostředí. Miroslav Hlávka je zastáncem tradičních metod a všechna jeho vína jsou vyrobena klasickými technologiemi bez použití selektovaných kvasinek, řízeného kvašení nebo bakteriálního odbourávání kyselin. Vinařství ročně vyrobí asi 10 000 lahví, část produkce raných a aromatických odrůd se prodá jako burčák. Není to však úplné pravidlo, protože například Muškát Ottonel patřil k velmi povedeným vínům tohoto vinařství a například pozdní sběr 2007 byl zařazen do Top 77 vín ČR 2008/9. Z velmi vydařeného ročníku 2009 je třeba upozornit na Cuvée Hlávka (Tramín/Veltlínské zelené/Ryzlink vlašský). K zajímavým vínům z tohoto ročníku patří dále Müller-Thurgau a Ryzlink rýnský (obě vína ve výběru z hroznů), Veltlínské zelené, Muškát moravský a Cabernet Moravia (pozdní sběry). Při degustacích čeká na malé skupinky návštěvníků komorní prostředí a uzenářské speciality vlastní výroby. V létě je též možnost posezení pro skupiny do dvaceti osob pod pergolou na dvoře před sklepem. Nabídka vinařství zahrnuje standardně přes dvacet položek a najdeme v ní i archivní vína.
Rodinné vinařství Suský
Rodinné vinařství Suský bylo založeno v roce 2002, když navázalo na odkaz Františka Štambachra, dědečka Marka Suského, který je dnes pokračovatelem dlouholeté rodinné tradice. V současné době hospodaří v systému integrované produkce na čtyřech hektarech vinic ve velkopavlovických tratích, které jsou známé především odrůdami pro výrobou kvalitních červených vín.
WINERY s.r.o.
Jsme mladá firma založená v roce 2010, zaměřená především na výrobu kvalitních přívlastkových vín.
Vinařství V&M Zborovský, v.o.s.
Vinařství V&M Zborovský „Vína, která je radost chutnat“ Vinařství V&M Zborovský je mladá perspektivně se rozvíjející firma, která vznikla v roce 2001 přechodem z domácí malovýroby vína. Firma je vlastněna dvěma bratry Vladimírem (ročník 1975), který vystudoval střední vinařskou školu a Martinem (ročník 1979). Přestože jsou oba mladí mají vlastní bohaté zkušenosti, neboť se odmalička účastnili prací ve vinohradě i ve sklepě. V současné době firma obhospodařuje 18 ha vinic. Vinice jsou lokalizovány do nejlepších viničních tratí vinařských obcí Velké Pavlovice a Bořetice. Snažíme se pěstovat hrozny velmi vysoké kvality sloužící jako surovina pro vynikající vína. Firma se zapojuje do systému „integrované produkce hroznů a vína“, ekologického pěstování révy vinné. Při výrobě vína nejsou používány na stabilizaci kromě nutné síry žádné chemické prostředky. Víno je chápáno jako osobitý organismus s duší, který se musí citlivě opatrovat. Filozofií firmy je vyrábět velmi kvalitní vína, převážně přívlastková, ekologicky přistupovat k pěstování révy a maximálně uspokojit zákazníka kvalitou vín. Šetrně vypěstované hrozny a z nich vyrobená vína je radost chutnat, jsou zpestřením jídelníčku, povzbuzují mysl, zpevňují přátelství, dávají člověku radost a v malých dávkách jsou mu i lékem. Do budoucna je v plánu nabízet i komplexní služby pro turisty, možnost posezení a občerstvení v tradičním, stylovém prostředí, řízené degustace, odborné semináře a ubytování. Zadostiučiněním bude pro firmu spokojený zákazník, který se bude rád vracet a vzpomínat na pohostinnost a krásy jižní Moravy.
Vinařství Řádek
Nedávným přírůstkem do společenství velkopavlovických vinařů, pro které je vinaření koníčkem a živností zároveň, je Vlastimil Řádek. Dříve, než v roce 2007 založil vlastní vinařskou firmu, pracoval tento absolvent Střední vinařské školy ve Valticích jako mistr stáčírny ve Viniu Velké Pavlovice a Vínu Rakvice. Rodinné vinice v tratích Stará hora, Išperky, Bojanovska a Novosady obdělával při zaměstnání. Část hroznů prodával a část zpracovával v ulici Zelnice v historickém sklepě, který zdědil po rodičích. V roce 2008 se přidal k dalším dvěma podnikavým vinařům v tradiční sklepní lokalitě a společně připravili projekt Sklepní lázně Zelnice. S trochou nadsázky a recese navázali na dávné lidové léčitelství – vesnické felčary, zázračné lékaře a šarlatány. Sklep, ve kterém Vlastimil Řádek zpracovává úrodu, vlastní rodina teprve několik desetiletí. Novodobou lisovnu pro zpracování hroznů a posezení v podkroví přistavěli Řádkovi ke stoleté podzemní chodbě v roce 1989. Vinařství si zakládá na generacemi prověřených tradičních „selských“ technologiích výroby vína. K dispozici jsou také ve vybraných vinotékách. Krásný historický, 200 let starý sklep, právě prochází celkovou rekonstrukcí. První návštěvníci v něm budou očekáváni v roce 2013.
Vinařství Buchtovi
Jsme malé rodinné vinařství z Velkých Pavlovic, zabývající se pěstováním vinné révy a jejich následným zpracováním v lahodný mok. Víno vyrábíme z hroznů pocházejících z velkopavlovické vinařské oblasti, pěstované v těch nejlepších viničních tratích.
Jsme zapojeni do turistického programu otevřených sklepů. Naše vinařství se může také pochlubit úspěchy na různých výstavách vín např. Forum Moravium, Hustopečská zlatá pečeť, FESTWINE, MUN-DUS, atd.
Rodinné vinařství Turek & Šiška
Vinařství Turek & Šiška Jsme mladé malé rodinné vinařství. Naše vinice se nachází v nejlepších tratích vinařské obce Velké Pavlovice. Při obdělávání vinic se snažíme o co nejmenší používání chemie. Své hrozny sbíráme ručně a další odrůdy nakupujeme od producentů hroznů. Každoročně vybíráme ty nejlepší hrozny z mikulovské, znojemské a velkopavlovické oblasti. Úrodu šetrně zpracováváme ve vlastním sklepním hospodářství za pomocí moderní technologie "řízeného kvašení". Vína vyrábíme kombinací tradičních a nejmodernějších postupů. Naší snahou je vyrábět kvalitní přívlastková vína bílá, červená a růžová. Poněvadž vinařství a práce s ním spojená je naším koníčkem, chceme, aby naše víno lidem chutnalo, a aby ho pili pro radost i pro zdraví. O tom se nakonec můžete sami přesvědčit, když si z naší nabídky vín některé vyberete a ochutnáte. Můžete navštívit i naše sklepní prostory a posedět s přáteli při ochutnávce vín. Zajistíme také pohoštění, případně ubytování. Degustace vzorků vín je možná vždy po dohodě (minimální počet - 6 osob, maximální – 20).
Rodinné vinařství Krejčiřík
Rodinné vinařství Krejčiřík je klasickým příkladem přechodu tradic z generace na generaci a posunu názorů na výrobu vína při předávání této generační štafety. Radek Krejčiřík vyrábí své vlastní víno od patnácti let, profesí vinař není, ale své první zkušenosti získával již v dětství od rodičů. Po osamostatnění koupil dům i se sklepem, od roku 2000 vyráběl víno hlavně pro své přátele, ale postupně se začal zaměřovat na kvalitu, lahvovat, rozšiřovat výrobní kapacity. Vinařství používá hrozny ze dvou hektarů vlastních a pronajatých vinohradů v tratích Staré hory a Súdný, část surovin má také od rodinných příslušníků. Plocha původních rodinných vinohradů se postupně mírně zvětšuje. Ve sklepním hospodářství rozšířeném v roce 2007 používá vinařství při vinifikaci směs klasických a moderních metod. Větší část zakváší selektovanými kvasinkami, při kvašení používá chlazení a ohřev, ale například odrůdy André a Frankovka kvasí v otevřených kádích, neprobíhá u nich jablečno-mléčná fermentace, zato zrají před lahvováním nejdelší dobu. Výrobní fáze se odehrává převážně v nerezu, na zrání bílých i červených vín ve staletém rodinném sklepě používá Radek Krejčiřík dřevěné sudy. Rodinné vinařství sází na pomoc rodičů Matyldy a Jana, manželky Petry a dnes již také dětí Radka (9) a Dominika (5), z nichž ten starší už sám řídí ve vinici traktor a s jistotou se pohybuje i ve sklepě. 95 % z ročního objemu výroby kolem 6 000 lahví se prodá přímo ze sklepa, pro zjednodušení jako zemská vína. Ceny nepřekračují 140 korun. Vinařství nepořádá žádná klasická posezení pro zájezdy, ale je otevřené pro všechny zájemce, kteří si chtějí přijet ochutnat víno, povykládat si o něm a strávit u něj příjemné chvíle. Pro návštěvníky je přímo v areálu vinařského dvora připraveno ubytování ve čtyřech pokojích s maximální kapacitou až 20 lůžek (i s přistýlkami).
Lubomír Zborovský
Víno Zborovský je součástí turistického programu "Otevřené sklepy" a členem sdružení "Víno z Velkých Pavlovic". Ubytování nabízí ve dvou samostaných penzionech Klárka a Zorka v centru Velkých Pavlovic mezi vinnými sklípky. V penzionu Klárka nabízí degustaci a posezení ve vinném sklepě s možností zajištění studené i teplé kuchyně či místních specialit. K dispozici jsou 4 dvoulůžkové pokoje (možnost přistýlky) s vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou a TV. V penzionu Zorka jsou 2 stylově zařízené dvoulůžkové pokoje s možností 2 přistýlek.
Vinařství Michna
Vinařství v malém existuje už od r. 1950, kdy rodiče obdělávali asi 1 ha vinohradů. Současná firma vznikla po r. 1990. Zabýváme se pěstováním hroznů pro vlastní zpracování na víno. V menším měřítku hrozny nakupujeme. Sortiment výrobků: - stolní víno, v prodeji jako sudové - jakostní víno, v prodeji jako sudové i lahvové - přívlastková vína. Kabinet, pozdní sběr, výběr. Přívlastková vína pouze lahvová. Rozdělení vín podle druhu a kvality podle vinařského zákona České republiky
Vinařství Hrozínek
Za vznikem Vinařství Hrozínek stál především můj velký sen o vlastním vinařství.
Vinařství se nachází v obci Hlohovec. Hrozny na výrobu vína pocházejí převažně z katastru Hlohovce, Valtic a Lednice.
Při výrobě vína se snažíme s hrozny zacházet co nejšetrnějí se snahou zachovat odrůdovost jednotlivých odrůd.
Aktuálně se zaměřujeme na přívlastková svěží vína, ale v brzké době se můžete těšit i na zajímavé novinky.
VICAN RODINNÉ VINAŘSTVÍ
Moderní mladé vinařství. Jejich emblémem je mušle Vlastníkem je Tomáš Vican, mimo jiné i producent filmů Bobule a seriálu Vinaři. Investují do sudů barik i 600l akátových a dubových sudů. Jejich vína jsou mnohovrstvá, nazrávají na jemných kalech a v sudech. V Bulharech mají 5 historických sklepů, které opravili, a zasadili do nich i moderní technologie. Vína nazrávají v sudech a v kvevrech. Jejich vína jsou na trhu novinkou, nicméně dokazují, že mají jasně definovaný styl a míří vysoko. Krásný areál Farmy Pálava u Mušlova, kde vyrábějí sýry.
Domaine Eisgrub, Vinné sklepy Lednice, s.r.o.
Naše filozofie představuje pochopení a přizpůsobení se místu vzniku vína a tím je vinohrad. Každé víno je pečlivě a individuálně uchopeno na základě vlastností hroznů, ze kterých je vyráběno. Hlavní výrobní strategii představuje maximalizace extrakce pozitivních látek z hroznů, dlouhý kontakt s kvasničními kaly a tradiční výroba v akátových a dubových dřevěných sudech vyrobených moravskými bednáři. Tím vzniká unikátní vazba tří nejdůležitějších prvků při výrobě vín s vysokou jakostí a dlouhodobým potenciálem zrání.
Vinný sklep Pod Křížkem
Vítáme Vás ve vinném sklepě Pod Křížkem v obci Lednice. V našich prostorách vám nabízíme posezení v příjemném prostředí původně zachovaného vinného sklípku s kapacitou až 60 míst: ke společenským večírkům, zájezdové turistice, rodinným oslavám, obchodním schůzkám, nebo jen k posezení s přáteli u pohárku.
Vinařství Mezi Horami, s.r.o.
Protože Velké Pavlovice leží v mikroregionu Modrých Hor, kterému se díky jeho svahovým polohám a půdnímu složení říká krajina červených vín je naší filozofií vyrábět vysoce kvalitní červená vína typická pro naši oblast jako jsou Frankovka, André, Modrý Portugal a Svatovavřinecké. Z bílých odrůd Jsou hlavními Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Neuburské. Roční produkce kolem 25 tis. lahví určených převážně pro privátní klientelu.
Víno Mildner
Zabýváme se výrobou vína za pomoci moderní technologie a řízeného kvašení s důrazem na zpracování pouze kvalitní, zdravé a dobře vyzrálé suroviny. Zajímavým zpestřením a doplňkem je prodej špičkových slovinských vín společnosti Vipava 1894. Mimo degustací nabízíme ubytování, pronájem sklepa, firemní akce a pod.
Vinařství Hřebačka
“Našim cílem je nabídnout příznivcům kvalitních moravských vín víno od menšího vinaře, ke kterému si vytvoří osobní vztah a ztotožní se s jeho myšlenkou a filozofií výroby vína. Zakládáme si na poctivé práci, která nás dovedla od malého „demižónku“ na začátku, až po výrobu cca osm tisíc litrů kvalitního a chutného vína ročně.”
Vinařství založil Svatopluk Hřebačka
se svými dvěma syny Svatoplukem a Tomášem