Skip to main content

RÉVA RAKVICE s.r.o.

Réva Rakvice s.r.o. je moderní dynamická vinařská společnost s 50 zaměstnanci, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v roce 1995 spojením tří nadšeně podnikajících vinařů. Réva Rakvice dnes hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. Firma totiž mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v ČR.

Víno Rakvice spol. s r.o.

Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.

Vinařství Radovan Foukal

Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.

Vinařství Suchyňa

Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav. Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě. Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.

Švarc & Bílek

Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat

Vinařství Straka Rostislav

Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi. Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.

Rodinné vinařství Libor Průdek

Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).

Víno Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Malé vinařství Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Makuch Martin

Založení 1997, prodej sudových vín z vlastních vinic. Vyrábíme a prodáváme jakostní a přívlastkové víno.

Rodinné vinařství Minařík

Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.

Vinařství Pfeffer s.r.o.

Jsme mladá vinařská firma, založená v roce 2006. Dlouhodobě obhospodařujeme vinice o výměře přibližně 35 hektarů. Řídíme se mottem: „Víno začíná svou cestu ve vinici“, vyjadřujícím náš postoj k práci ve vinici a sklepnímu hospodářství. V našem vinařství se řídí obchod s vínem dle naslouchání a přání realizovat představu garantovanou profesionalitou. Jde nám hlavně o vaši spokojenost, kdy spoléháte na naši dovednost, odbornost a pečlivý přístup k výzvě, kterou nám každým rokem příroda nabízí. To je záruka pro vaše příjemné chvíle s našimi víny.

Rodinné vinařství Gréger

Naše vinařství bylo založeno v roce 2005, v současné době obhospodařujeme asi 5 ha vinohradů, většinou v tratích kolem Rakvic - trať U Majáku, Kozí horky, Trkmansko..., vína vyrábíme v menších šaržích, v budoucnu bychom chtěli naši produkci ustálit na cca. 60 000 lahví ročně. Snažíme se co nejvíce vyjít vstříc našim zákazníkům, poskytujeme také zázemí v našem sklepě, v létě otevřeném téměř denně pro turisty a milovníky vína...

Pavelka Jan a Milan

Založeno. 1994, člen Svazu integrované produkce - šetrnost k přírodě, moderní technologie-řízené kvašení, výroba vína pro široké spektrum zákazníků

Rodinné vinařství Helena

Vína s ženským rukopisem Ve vinici jsem v podstatě vyrůstala a dnes jsem duší i rukama našeho vinařství. Snažím se své práci i vínům samotným vtisknout charakter ženské ruky - pozorný, citlivý přístup a laskavou péči. A věřím, že se odráží i v chuti našich vín.

Vinařství Baloun

Firma byla založena v roce 1991 a vlastní dva provozy-sklepní hospodářství v Hustopečích a ve Velkých Pavlovicích. Téměř celou svou produkci vín dodávaných na trh lahvuje. Výroba se postupně orientuje na vína určená pro náročnějšího zákazníka, gastronomii a do soukromých archivů. Vína pravidelně dodáváme na Pražský hrad.

VINIUM a.s.

Společnost VINIUM a. s. Velké Pavlovice je v současné době jedním z největších výrobců tichých vín v ČR. Historie firmy sahá do roku 1936, kdy dvě stovky zemědělců založily ve Velkých Pavlovicích vinařské družstvo VINOPA. Po éře národního podniku se v kupónové privatizaci stalo VINIUM akciovou společností. V roce 2004 dokončili akcionáři velké investice do špičkových technologií. Společnost tím získala nejmodernější zařízení pro výrobu révových vín v tuzemsku. Novým vlastníkem společnosti se v roce 2007 staly České vinařské závody a. s. ze skupiny Prosperita holding a. s. Společnost zaměstnává kolem stovky pracovníků. Hlavními dodavateli hroznů jsou AGRO Vnorovy, BJ VITIS Brno a ZEMAS Čejč. VINIUM a. s. se zaměřuje na široké spektrum odrůd. Bílá vína se zpracovávají metodou přímého lisování a řízeného kvašení. Hrozny modrých odrůd jsou zpracovány jak tradiční metodou, tak kvašením ve vinifikátorech nebo unikátní moderní technologií thermo-flash. Vína zrají v nerezu, 100 000 l červeného vína zraje v dřevěných sudech. Sklepmistrem pro bílá vína je Ján Gajda, pro červená Peter Mislovič. VINIUM a. s. vyrábí exkluzivní kolekce přívlastkových vín i vybraných jakostních vín pro gastronomii, do řetězců dodává vína všech kategorií. Zhruba polovina produkce pochází z dovozu. Výrobní portfolio se dělí do dvou hlavních řad - Gastro a Retail, každá má tři kvalitativní úrovně. Dále má vinařství v nabídce ledové a slámové víno, dárkové balení Cosmos a Breganze a archivní vína. V roce 2011 společnost vybudovala nové reprezentativní sklepní prostory, které jsou určeny pro pořádání firemních společenských akcí, degustací, ale jsou i pronajímány pro další příležitosti. V přípravě je nová vinotéka v těchto prostorách.

ANNOVINO VINAŘSTVÍ LEDNICE s.r.o.

Rodinné vinařství obnovilo tradici vinařství v Lednici a zpracovává hrozny z 200 ha, také z unikátního terroir s vápencovým podložím tvořeným zkamenělinami prehistorických moří. Vína jsou šťavnatá ovocitá a s příjemnou mineralitou, oceňovaná na četných tuzemských i zahraničních soutěžích. Vinařství je otevřené celoročně. Vinařství Annovino Lednice – Valtické Podzemí (labyrint vinných sklepů) získalo hrdý titul Champion TOP Vinařský cíl České republiky.

Vinařství Lacina

Rodinné vinařství z Velkých Pavlovic. Výroba odrůdových a přívlastkových vín oceněných na domácích a mezinárodních výstavách. Prohlídka vlastního historického Sklepu V údolí spojená s řízenou degustací a exkurzí do vlastních vinic.