Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.
Technologem a enologem firmy je Ing. Adam Bednář. Veškerá produkce hroznů je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.
Vinný sklep U Surmanů
Malé vinařství Marie a Václava Surmanových a jejich syna Václava pokračuje v Bořeticích pátou generací v pěstování hroznů a výrobě vína v rekonstruovaném sklepě po předcích spojeném s dalším přikoupeným sklepem. Záhy po roce 1990 po restituci rodinných pozemků vysadili nové vinohrady a dlouholeté záhumenkové vinaření změnili na živnost, jejíž nositelkou je Marie Surmanová. Sklepmistrovské práce jsou však doménou jejího manžela, který je zároveň starostou obce Bořetice. Spojené sklepy se nacházejí v atraktivní lokalitě sklepní uličky na Kraví hoře. Krátká podzemní chodba původního sklepa slouží k výrobě a uskladnění vína již páté generaci rodiny Surmanů. Prostorná lisovna, v níž předkové současného hospodáře zpracovávali úrodu, byla přestavěna na prezentační místnost s posezením a barem, kterou zdobí vinařské a myslivecké trofeje majitele. Suroviny pro výrobu vína pocházejí z vlastních vinic v bořetických tratích Čtvrtě a Trkmanska a z nákupu od smluvních vinohradníků. Vína jsou většinou deklarována jako zemská, ale kvalita hroznů dosahuje až výběr z hroznů (od roku 2008 jsou některé partie zatříděny). Podle odrůd jsou vína vyráběna buď technologií řízeného kvašení nebo tradičními postupy. V nabídce jsou i vína vyzrálá v sudech barrique. Lahvové víno se prodává pouze ze sklepa, případně při akcích pořádaných pro objednané skupiny. Cílem tohoto vinařství není zvyšování kapacity výroby, ale spíše rozvíjení technologií co nejšetrnějších k vínu a pořádání degustací a akcí pro firemní i soukromou klientelu ve sklepě s kapacitou až 80 míst. Specialitou je pečení selat. Ke špičce produkce patří Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský a pochopitelně tradiční odrůdy oblasti Modrých hor - André a Modrý Portugal. K nejlepším vínům z ročníku 2010 patří Sauvignon, Ryzlink rýnský a Zweigeltrebe, zemská vína z hroznů cukernatosti nad 21 stupňů.
Vinný sklep s ubytováním U Kubíků
Naše rodinné vinařství se nachází v Bořeticích v areálu vinných sklepů "Kraví hora". Nabízíme posezení s degustací ve vinném sklepě s kapacitou až pro 55 osob a ubytování přímo nad vinným sklepem. Prostředí se výborně hodí pro rodinné oslavy nebo různé firemní akce.
Sklep Zahraničí
Jsme malé rodinné vinařství a vyrábíme přívlastková vína se zaměřením na terroir, propagace odrůdy André a jsme členem VOC Kraví Hora Bořetice.
AB VINNÝ SKLÍPEK
Tradice našeho vinařství rodu Pazderků sahá do 18 století, kdy náš prapraděda Tomáš Pazderka vypěstoval a vyrobil víno, které vždy dokázal poctivě s kamarády vypít. Můžeme se pochlubit, že v březnu roku 2005 si pochutnávali na našem Modrém Portugalu, rč. 2004 - výběr z hroznů, ruský prezident Putin. Za Rulandské Modré, rč. 2004- pozdní sběr jsme dostali zlatou medaili v soutěži o nejlepší vína dodávána do Bruselu, sídla EU a naši vynikající ořechovci miluje i sám mistr se zlatem v hrdle - Karel.
Vinařství Újezdský, s.r.o.
Rodinné vinařství Újezdský vzniklo na základě dlouhé tradice. Vinařství používá tradiční metody vinifikace, vína zrají v dřevěných sudech a nerezových tancích. Pro zjednodušení administrativy se většina produkce prodává jako zemská vína. Roční objem produkce činí kolem 10 000 lahví. Vína se prodávají přímo ze sklepa za ceny cca od 130 korun. Z vín z poslední doby doporučujeme ochutnat především ryzlink rýnský a rulandské modré.
Vinařství Chrástek Vlastimil
Rok založení 2002,vinařství je zařazeno v ekogickém zemědělství ,výroba kvalitních přírodních vín z vlastní produkce.Víno není ochuzeno filtrací o aromatické látky.
Vinařský dům Jamborovi, Ing. Jambor Zdeněk
Jsme rodinná firma a po výsadbě vinic před vstupem do Unie jsme rozšířili naše sklepní hospodářství a zpracovnu hroznů - lisovnu na výrobu vlastních vín Zaměření v naší oblasti nás předurčuje k pěstování modrých odrůd - zejména SV, ZW a RM a výrobě červených a růžových vín nově i Cabernet cortis Ale umíme i bílá vína, VR, VZ, SZ, , a dále CHA, RŠ, SG, RR. a vysázené nové odrůdy - Hibernal , Solaris Savilon , Muskat , Dunau Ryzlink , Sovigner Gris Většinu našich vín podáváme ve sklepě našim hostům
Vinařství Nechory
Vinařství Nechory se nachází uprostřed malebné vesničky vinných sklepů Nechory situované mezi vinohrady asi 2 km od vesnice Prušánky. Výroba vína vychází z tradic a vinařského umění rodiny Hnidákovy z Prušánek. V současné době obhospodařujeme 25 ha vinic v okolí obcí Prušánky, Nový Poddvorov a Josefov. Zaměřujeme se na produkci kvalitních přívlastkových vín, čemuž jsme podřídili i výběr vinohradnických tratí, odrůdovou skladbu a klony révy vinné. Přísně selektovaná a redukovaná sklizeň poskytuje velmi dobrý surovinový potenciál.
Netopilík Bohumil
Vážení milovníci a přátelé vína, tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení, ale i pýchy z vykonané práce. Produkce vinařství se zaměřuje na výrobu vysoce jakostních vín, které jsou vyráběny tradičním způsobem bez použití šlechtěných kvasinek, enzymů a dalších prostředků.
Stanislav Pazderka
Vinařství se zaměřuje především na produkci kvalitních hroznů pro smluvní odběratele (především pro Templářské sklepy Čejkovice), pouze desetinu úrody zpracovává na vlastní vína za použití moderních technologií. Vybrané partie zrají v sudech barrique. Roční objem je kolem 15 000 litrů, cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 80 do 150 korun za lahev. Řízené degustace je možné uspořádat pro skupiny do patnácti návštěvníků. K nejúspěšnějším vínům tohoto vinařství se dlouhodobě řadí Cuvée MonteBoo (Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot), v ročníku 2006 například spolu s Zeigeltrebe zařazené do Národního salonu vín.
Stapleton-Springer, s.r.o.
Vinařství Stapleton-Springer založili Američané, bratři Benjamin a Craig Stapleton a moravský vinař Jaroslav Springer v roce 2004. Vinice jsou obdělávány v režimu BIO.
Vinařství Habřina Miroslav
Vinařství Miroslav Habřina v Bořeticích se řadí k menším firmám, která vyrábí převážně jakostní a také přívlastková vína.
Firma byla založena v roce 1991 Miroslavem Habřinou v jeho rodném domku v Bořeticích, kde se postupně rozrůstala až do dnešní podoby.
V příjemných prostorách sklepa je možné uspořádat rodinné a firemní oslavy, školení, přednášky, atd.
Václav Mrkva
Naše malé vinařství sídlí v obci Nový Poddvorov, kterou naleznete na Jižní Moravě severně od města Hodonín. V počátku jsme produkovali pouze sudová vína. V roce 2003 jsme začali vína lahvovat a k tomuto roku se také váže vznik naší firmy. Víno vyrábíme pouze z hroznů vlastní produkce. Obhospodařujeme cca 1ha vinic. V našem vinařství pěstujeme odrůdy Sauvignon, Rulandské šedé, Rulandské modré, Ryzlink rýnský, Frankovka a Cabernet Sauvignon. V roce 2009 jsme vysadili odrudu Pálava a Panenské víno z této mladé vinice očekáváme v roce 2012.
Rodinné vinařství Chrenka
Hrozny na výrobu vína zpracováváme moderní technologií (nerezový mlýnkoodzrňovač a pneumatický lis) - po vylisování mošt odkalujeme pomocí flotace a poté se mošt zakvasí ušlechtěnýma kvasinkami. Fermentace probíhá za pomoci řízeného kvašeni. Po vykvašeni víno uchováváme v nerezových a plastových nádržích. Na výrobu červeného vína používáme metodu nakvašení v otevřených kádích s ručním mícháním.
Vinař Marek Pšovský
Výroba vína od roku 1996 se zaměřením na produkci přívlastkových vín.
Vinařství U sv. Kříže s.r.o.
Na okraji Vrchních Nechor a přece v centru legendární prušánecké sklepní kolonie sídlí malé Vinařství U svatého Kříže. Podle staré sakrální památky, kde se každoročně koná slavnost, pojmenoval své vinařství Pavel Matušek, který profesionálně hospodaří na rodinných vinicích od roku 2002. Jeho vína, v nichž se zrcadlí laskavost, klidná a neuspěchaná povaha hospodáře, byla zařazena do Malé encyklopedie vín, Neronet ročníku 2008 ozdobil valtický Salon vín.
Milan Vašíček - vinař z Prušánek
Naše vinařství obhospodařuje asi 5 ha vlastních vinic v lokalitě Prušánky a Josefov. Soustřeďujeme se na produkci vysoce kvalitních přírodních, převážně suchých přívlastkových vín. Hlavní důraz klademe na osobitost a jedinečnost našich vín. Vinařství se nachází v atraktivní lokalitě vinných sklepů "Nechory". Tabulka na sklepním žudru oznamuje, že vinařství je nositelem certifikace pro špičková zařízení vinařské turistky spolu s přilehlým penzionem " Nechorka ".