Skip to main content

Vinařství Klobása

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.

Vinařství FLAJŠINGER s.r.o.

Firma navazuje na vinařskou tradici založenou v roce 2007. Specializujeme se na výrobu čistých přírodních vín bez výrazných technologických zásahů pro zachování odrůdového charakteru.

Sklep Maryša Šitbořice

Firma ZEMAX Šitbořice a.s. která vlastní SKLEP MARYŠA, vznikla v roce 1997, kdy se klasický zemědělský podnik transformoval na tři akciové společnosti holdingového typu.SKLEP MARYŠA nese název dramatu od bratří Mrštíkových a nachází se v obci Šitbořice mezi obcemi Diváky (bydlištěm Mrštíkových) a Těšany (odkud pochází tento příběh).Cílem naší firmy je spojit tradiční výrobní postupy s moderními technologiemi a poznatky a vyrábět tak vína typická pro velkopavlovickou vinařskou podoblast, ale zároveň vína originální, s dojmem na který se nezapomíná.

Gurdau Vinařství

Gurdau je původní německý název Kurdějova. Díky unikátnímu terroir a uzavřenému mikroklima patří k historicky k nejvýznamějším vinařským obcím na Moravě. V roce 2012 jsme zde vysadili prvních 7 hektarů vinic. Naší doménou jsou čisté, vyvážené, minerální Rieslingy. Ochutnat u nás můžete také naše další odrůdy – Veltliner a Pinot Blanc. Od léta 2022 jsme pro vás otevřeli vinařský dům v Kurdějově.

heureka.kurdějov vinařství s.r.o.

Kurdějov se řadí k tzv. ztraceným obcím a cílem našeho snažení je pomoci zákazníkům Kurdějov objevovat, což je podtrženo naším mottem heureka.gurdau ... objevujte Kurdějov. Ctíme práci vinaře. Víme, jak těžká a dlouhá je práce na vinohradu a ve sklepě, než si můžete víno poprvé nalít, přivonět si k němu a pozorně ochutnat. Proto jsme vybudovali naši vinotéku, Žabinec klub přátel vína. Chtěli jsme pít víno v krásném vinařském prostředí, které je důstojné pro degustaci. Naše vinotéka nabízí to nejlepší z místních a okolních vinařství.

Sedláček vinařství Kurdějov

Malé rodinné vinařství Radka Sedláčka, které si zakládá na citlivém přístupu k hroznům a vínu. Pečuje o víno od zasazení po nalití do skleničky. Část vína nechává zrát v akátových a dubových sudech. Pokud to ročník dovolí, během výroby uplatňuje metodu „sur lie“, při které vína zrají na jemných kvasničných kalech, čímž získají plný a tělnatý charakter a jsou vhodná k archivaci. Ročně vyrobí zhruba 17 000 lahví. U Sedláčků určitě stojí za to ochutnat i červená vína, která dostávají vysoká ocenění na soutěžích a mají ohlas u zákazníků.

Vinařství Starý vrch

Vinařství Starý vrch bylo založeno v roce 2014. Jedná se o mladé a moderní vinařství, které najdete na začátku vyhlášené Mandloňové stezky v Hustopečích. Jeho filosofií je produkce kvalitních přívlastkových vín založená na kvalitní surovině, moderní technologii zpracování a šetrném přístupu bez zbytečných zásahů. Vinařství hospodaří na 10 hektarech vlastních vinic. Vedle vnitřních degustačních prostor nabízí vinařství i posezení na venkovních terasách pod mandloněmi. Jste srdečně zváni!

Vinařství Marek Koráb

Vinařství Marek Koráb - dvojí cesta vín. Výroba vín jak tradiční autentickou metodou tak novodobými moderními postupy. Nabízíme srovnání těchto dvou typů. Posezení, ubytování a vinařskou turistiku.

KORÁB - Živá Hora

Jsme malé vinařství z Velkopavlovické podoblasti hospodařící na sprašovo – písčitých a štěrkovo – písčitých tratích. Tomu odpovídá i poměrně rozmanitá různorodost našich vín. Většina vinic je v poměrně vyšším věku 40 – 84 let. Škálu vín, na kterých se snažíme pracovat, můžeme v současnosti rozdělit na třetiny. První jsou vína perlivá, a to jak vína typu Pétillant – naturel, tzv. Pet nat (nesířená přírodně perlivá vína donášející v lahvi), tak vína připravená klasickou „šampaňskou“ metodou druhotného kvašení v láhvi. Dále na našich stránkách....

Malé vinařství z Velkých Němčic

Dělání vína je pro nás zábava. Pokušení. Kontakt s přírodou. Závazek odpovědnosti. Někdy i dřina. Ale hlavně ta zábava...

Rodinné vinařství U Samsonů - Samson Jaroslav

Filozofie: kvalita a harmonie. Motto: Tradiční vína s kořeny. Od r. 1880 již 5. generace používá ojedinělou technologii svých předků, bez umělých kvasinek, s vlastními odrůdovými zákvasy a minimalizací chemie. Produkujeme přírodní odrůdová a přívlastková vína a další produkty révy vinné. Ležením v sudu a lahvi, získáváme vína harmonická s jemnější aromatikou, chutí a příjemnou zralostí. Řadíme se mezi tzv. tradicionalisty. Turistika na míru, prodej vín, dalších produktů révy vinné a posezení 2 - 3 parkování pro obytné vozy nebo přívěsy

Marek Štýbl - Vitis Moravia

Firma byla založena roku 2007. K našim vinicím přistupujeme s velikou důsledností jednotlivých prací a vinice jsou pěstovány v šetrném opatření integrované produkce, kde je omezeno používání některých chemických látek.Nabízíme kvalitní moravská vína z vlastní produkce, posezení v našem sklípku s možností řízené degustace a s občerstvením.

PROQIN

Rodové vinařství PROQIN se zaměřuje na produkci vybraných tichých a především klasických šumivých vín metodou kvašením v láhvi ve vinařské obci Velké Němčice. Mladé vinařství PROQIN z Moravy má cíl přispět ke změně stylu a trendů při pití vína a bublinek u nás. Jejich životním krédem je „NON MULTA SED MULTUM - MÉNĚ JE VÍCE“. Společnost PROQIN aktivně spolupracuje s Mendelovou univerzitou v Brně na výzkumu a vývoji nových produktů, jako například révový vinný olej a nízkoalkoholická šumivá vína. Atrakcí je umění sabrage - sekání hrdel sektů.

Polivka Winery

Polivka Winery je mladé perspektivní vinařství, které využívá moderní technologie a klade velký důraz na nové poznatky v oblasti enologie, ale také nezapomíná na zkušenosti a znalosti našich předků. Obhospodařujeme vlastní vinice, ale i vinice pronajaté. V příštích letech budeme ještě přisazovat. Přistupujeme šetrně ke zpracování hroznů a vína tvoříme pro naše zákazníky. V našem portfoliu naleznete klasické jakostní vína, pozdní sběry, ale především se zaměřujeme na Barrique a Sur-lie vína. Samozřejmostí je posezení v našem sklípku s řízenou degustací a doprovodným programem. Těším se na naše setkání Polívka Lukáš

Sklep a Vinařství AURORA

Zastavte se na pohárek, když půjdete na mandloňovou stezku s rozhlednou nebo pojedete přes Hustopeče na kole. Rádi Vám také připravíme soukromou nebo firemní akci dle Vašich přání a požadavků. Vždy se snažíme každé skupině vyjít vstříc a zařídit každou konkrétní akci na míru. Základem jsou pro nás regionální suroviny a osvědčená moravská kuchyně. Chleba z místní pekárny, moravské uzeniny z malého řeznictví nebo poctivá paštika? Tak to jste tu správně. Těšíme se na setkání u pohárku, Víťa Nevěděl majitel, vinař, prostě kluk pro každou srandu :).

Kamil Prokeš vinařství

Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Mým cílem je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachováním získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro mne nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitým druhem umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Vinařství Vrátil - Bohemia Canopus, spol. s r.o.

Naše vinařství jsme založili v roce 2004 v malebné moravské vinařské obci Starovice. K vlastnímu rodinnému vinohradu, který obhospodařovali již prarodiče, jsme zakoupili 12 hektarů vinic v lokalitě Středohoří situovaných nad dálnicí Brno-Břeclav. Jedná se o historickou vinici o níž je první zmínka z roku 1290, s mimořádně zajímavou polohou a se specifickým mikroklimatem. Před vstupem České republiky do Evropské unie jsme vysadili v exkluzivních polohách dalších 14 hektarů nových vinohradů. Jsou to tradiční viniční tratě Zádvorník, Nové hory a Výsluní s úchvatným výhledem na siluetu Pálavy. Dalších 6 ha osazených tradiční odrůdou Rýnský ryzlink obhospodařujeme přímo u Pálavských jezer ve viniční trati Písečný - vinařské obci Šakvice. Tato jedinečná poloha s pískovo-křemelinovým podložím je osázena 50 let starým vinohradem. Naše mladé vinařství stojí na začátku dlouhé cesty znovuobnovení rodinných vinařských tradic na jižní Moravě. Jsme vinaři srostlí s půdou, vyrábíme víno z úrody vlastních vinohradů a obstaráváme všechno vlastními silami, od prvního kopnutí do země při vysazování hlav a následné péči o révu, po její vinařské zpracování a ošetřování moku, až po nasazení záklopky plněné lahve. Říká se tomu genius loci, což znamená nezaměnitelnost vína, která vzniká spojením stanoviště, půdy, klimatu a člověka, jenž vše opečovává. Známe tajemství té které vinice a dobře si uvědomujeme, co dokáže poskytnout rostoucím hroznům.

Omasta Stanislav

Ve Vinařství Omasta nabízíme přívlastková a ročníková vína mnoha odrůd velkopavlovické, slovácké a mikulovské podoblasti, která produkujeme v Horních Bojanovicích v panském sklepě z 15. století. Obhospodařujeme jeden hektar vlastních vinic, další hrozny vybíráme u dlouhodobých a ověřených dodavatelů. Získáte proto u nás širokou nabídku kvalitních vín mnoha odrůd, především bílých a rosé, ale nezapomínáme ani na červená vína, zejména Frankovku, Svatovavřinecké, Dornfelder a v omezeném množství Cabernet Moravia i Sauvignon.

Penzion Vinařský dvorek

Rodinné vinařství u Mrhalů bylo založené roku 1990. Produkuje originální vína vysoké kvality z hroznů, které pochází z výborných poloh vlastních vinic a ty těmto vínům dodávají svou jedinečnost. Snahou je pokračovat v bohatých vinařských tradicích s využitím dnešní moderní technologie. Tato vína lze ochutnat v příjemném prostředí rodinného penzionu Vinařský dvorek.

Víno Prokeš

Jsme mladé, inovativní a progresivní vinařství, které bylo založeno v roce 2014. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín. Nově jsme do našeho sortimentu zařadili sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v láhvi. Při výrobě vína používáme moderní technologie, které jsou ovšem postaveny na tradičních postupech. S našimi víny jsme již dosáhli mnoha ocenění na významných vinařských soutěžích. Velmi si zakládáme na terroir naší obce, a proto jsou naše vína vyráběna z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic.