Skip to main content

Vinařství Pastorek

V současné době vlastníme 4 ha vinic v nejlepších vinařských tratí v obci Čejkovice. Výroba vína je postavena na moderních technologií. Vybrané partie vín zrají v dubových sudech. Kvalitě výsledných vín je podřízeno vše. Ekologické obdělávání vinic, nízké zatížení keřů, ruční sběr a šetrné zpracování hroznů. Výsledná vína nesou zřetelný rukopis vinařství Pastorek.

Vinařství Šabata s.r.o.

VINAŘSTVÍ ŠABATA s.r.o. (2010) se v první fázi zaměřilo na vybudování nového provozu na místě bývalého lomu na okraji k.ú. Zaječí. Po kolaudaci stavby (2011) bylo ještě týž rok zahájeno zpracování hroznů z viničních tratí Přítlucké hory – 292 m n.m. a obcí Rakvice, Přítluky, Zaječí a Milovice. Firma vznikla jako přirozený nástupnický subjekt malého rodinného vinařství a v současné době jsou jeho zaměstnanci otec a dva synové Šabatovi. Vinařství celoročně provozuje degustační a poznávací programy.

Zemědělská a.s. Čejkovice

Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.

RAVIS víno & turistika s.r.o.

RAVIS víno & turistika s.r.o. se zabývá výrobou vína tradičními metodami našich dědečků. Vyrábí tzv. selská vína z odrůd Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský a Frankovka. Dále se společnost věnuje turistickým službám se zaměřením na zážitkové pobyty s prací na vinici. Oblíbenými akcemi jsou ruční sběr, zelené práce na vinici, kopání a sečkování.

Vinařství Přítluky

Vinařství Přítluky je právě vznikající projekt, který si dává za úkol navázat na tradici vinohradnictví a vinařství v této malebné obci výrobou malých partií vín vyšší kvality.

Vinařství Káňa

Naše vinařství leží v té nejkrásnější části jižní Moravy, v těsném sousedství Lednicko – Valtického areálu a Pálavských vrchů. Přijeďte za námi poznat krásnou krajinu, vinice, krásné ženy a ochutnat poklad z našich bobulek. Rádi Vás uvidíme v našem vinařství a věříme, že s námi Vás čeká spousta skvělých zážitků a příjemných chvil. Pojďte s námi vstoupit do našeho světa vín.

Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice

Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.

TEMPLÁŘSKÉ SKLEPY ČEJKOVICE, vinařské družstvo

Tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení ale i pýchy z vykonané práce. Pokračování zkušeností a tradice, jež se dědí z pokolení na pokolení, začalo již v dobách temného středověku a pokračuje dodnes. Navštivte naše historické sklepení a sklepní vinárnu, prohlídka je doplněna výkladem o historii a vinařství a také degustací vín.

SONBERK, a.s.

Kultovní výhled na Pálavu, architektura a charakteristická vína, oceňovaná u nás i ve světě, jsou hlavními znaky vinařství v Popicích u Hustopečí. Místo, kde se réva pěstuje po staletí, je teď prostorem, kde se ukazuje, co znamená moderní vinařství: starostlivou práci s půdou a vinohrady, ruční sklizeň hroznů, šetrné zpracování, tvorbu vína se sebevědomím a co nejširší otevřeností lidem přicházejícím si to všechno užít v sonberském mottu „Vína všemi smysly“.

Jakub ŠAMŠULA vinařství

Vinařství je pro nás posláním a každodenní výzvou, věnujeme se mu s plným nasazením a jen ty nejlepší hrozny, které nám příroda dovolí sklidit, přetváříme ve víno, se kterým se vám dostává do rukou ztělesněná práce ve vinici a sklepě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.

Ing. Jan Osička

zpět. Profesně se vinařstvím začal zabývat Jan Osička starší v roce 1990, kdy ve svém tehdejším vinném sklepě začal prodávat své víno a provozovat hostinskou činnost. Současnou podobu vinařství získalo v roce 2004, kdy jsme postavili větší sklep i s ubytováním se zaměřením na vinařskou agroturistiku. Postupně rozšiřujeme jak výrobu tak plochy vinic.

Vinařství Leoš Urbánek

Naše vinařství má kořeny od roku 1930 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích. Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů z redukované sklizně, šetrné zpracování a technologie dává našim vínům výjimečný osobitý charakter. Rádi uvítáme turisty, kterým můžeme nabídnout prohlídku našich sklepů s řízenou ochutnávkou vín i prohlídky technologického zázemí s odborným výkladem. Dále nabízíme v nové degustační místnosti ochutnávku pro max. 25 osob. Tož přijeďte ochutnat.........

Vinařství Konečný Čejkovice

Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ hospodaří na 7ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkujeme kvalitní hrozny, z nichž vyrábíme vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína. Vína vyrábíme moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí.

Vinařství Škrobák

Vinařství Wine Bistro Boutique Hotel

Rodinné vinařství Sedlák

Rodinné vinařství SEDLÁK navazuje již na čtvrtou generaci, kdy její počátky sahají do roku 1918. Základní filozofií je vyrábět co nejpřírodnější, vysoce kvalitní přívlastková vína s typickým charakterem a svěžestí vín velkopavlovické vinařské podoblasti. Snahou je navázat na staré a bohaté vinařské tradice v harmonii s využitím moderní technologie.

Vinařství David Osička

VÝROBA A PRODEJ ODRŮDOVÉHO VÍNA DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ PŘÍMO ZE SUDU PRO MAX 20 OSOB UBYTOVÁNÍ NAD SKLEPEM VE TŘECH POKOJÍCH S VLASTNÍM SOC.ZAŘÍZENÍM AŽ PRO 13 OSOB

Vinařství Nestarec

Malé rodinné vinařství Milana Nestarce pěstuje révu vinnou výhradně přirozenými metodami a stejně přistupuje i ke zpracovávání hroznů. Práce na vinici je ruční, což zaručuje nejvyšší kvalitu výsledných produktů. Motto vinařství zní: „Víno z hroznů, nic víc.“ Na 8 hektarech, které jsou osázeny 40 tisíci keři, zrají hrozny na vína pro každodenní pití, významné příležitosti i pro využití v gastronomii.