Klášterní vinné sklepy Litoměřice - Agrofrukt Kamýk
Vinařství pod Radobýlem vzniklo z lásky k vínu v roce 2012. Ve vinařské oblasti Čechy, v litoměřické podoblasti se v obci Žalhostice zvedá magický kopec Radobýl, jehož stráně pokrývaly vinohrady po staletí již od dob Karla IV. Dva nadšenci ze severočeských Teplic nyní čistí stráně Radobýlu od náletových dřevin a výsadbou nových vinohradů vrací révu vinnou na místa, kam historicky patří. Jsme nové vinařství s moderními technologiemi, které vyrábí kvalitní suchá vína vhodná do gastronomie.
Hrabkovský Pavel
Soukromý rodinný podnik v současné době pěstující vinnou révu na 7,5 ha, zabývající se výrobou a prodejem vína.
Žernosecké vinařství s.r.o.
Společnost Žernosecké vinařství s.r.o. byla založena 1. dubna 1995 a plynule navázala na výrobní činnost Šlechtitelské stanice vinařské ve Velkých Žernosekách. V současné době společnost obhospodařuje 31 hektarů viničních ploch a roční výroba je v průměru 180 000 lahví 0,75 l. Po rozsáhlé opravě zámku a rekonstrukci celého areálu vinařství rozšířila společnost svou činnost o degustace vína, firemní posezení při víně a další společenské akce pro přátele českého vína z Velkých Žernosek. Přímo v areálu zámku poskytujeme také ubytování.
Rodinné vinařství Mikulenkovi
Butikové rodinné vinařství spojené se stylovou koštovnou s domácí atmosférou a penzionem. Otevřeno celoročně, jak pro kolemjdoucí turisty a cyklisty s domácími pochutinami, tak pro předem objednané degustace, které mohou být spojené také s prohlídkou vinohradu a naší malé farmy. K degustacím připravujeme jídla ze zvířat z vlastní farmy - kohout na víně, kachna s červ.zelím, kuře dle pana vinaře, králík se starofrancouzskou omáčkou... Nově připravujeme také jehněčí a možnost posezení s vínem a pochutinami také na vinohradu.
Zdeněk Vybíral - Vinařství Sv. Tomáše Malé Žernoseky
Rodinné vinařství se nachází v malebné oblasti Českého středohoří, v regionu obce Malé Žernoseky. Výroba a prodej jakostních a přívlastkových vín. Možnost objednávky degustací ve vinném sklepě. V rámci otevírací doby jsou vína rozlévaná i na skleničku.
Charlie-VinumCelebratum
Jsem naturální vinař. Jakto? Prostě jdu cestou respektu k přírodě a půdě. Nepoužívám herbicidy, žádnou systémovou chemii či pomocné látky ve vinici ani při výrobě vína. Vína kvasí spontánně bez ušlechtilých selektovaných kvasinek. Vína nečiřím ani nefiltruju, síru nepoužívám nebo v prípadě nutnosti používám v úplně minimálním množství. Vína jsou tak čistě přírodním produktem a odráží tak terroir svého vzniku.