Upil a Zatajil
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Vinařství Famfrla Libor
Naše vinařství se zaměřuje na výrobu vína pouze z vlastní produkce a tradičními postupy.
Vinařství Nad Sklepy - PhDr. Vít Dočkal, Ph.D.
Vinařství „Nad Sklepy“ navazuje na rodinnou vinařskou tradici, kterou nyní rozvíjí sklepmistr Vítek s manželkou Janou a babičkou Majkou. Pýchou a potěšením jsou i tři následovníci – synové Hynek Vilém a Vít. Vinice jsou registrovány v přechodném období k bioprodukci. Zásadní modernizace sklepního hospodářství proběhla v letech 2008–2009, kdy Vít Dočkal nakoupil nové technologie na zpracování hroznů, systém řízeného kvašení a lahvování, a zavedl moderní způsoby vinifikace. Většina šarží prochází zatřiďovacím procesem.
Víno z Ladné
Jsme malovinaři a výrobě vína se s pomocí rodiny věnujeme přes 25 let. Vinohrady obděláváme a veškerou práci v nich provádíme ručně. Vína vyrábíme z námi vypěstovaných hroznů, nebo z nakoupených hroznů z Mikulovské a Slovácké vinařské podoblasti od spřátelených vinařů. Poctivá práce a tradiční postupy výroby vína v mikro produkci je to, co v našich vínech můžete najít.
Víno Holub Ladná - rodinné mikrovinařství
Jmenuji se Stanislav Holub, jsem malovinař, a výrobě vína se s pomocí rodiny věnuji přes 25 let. Vinohrady obděláváme a veškerou práci v nich provádíme ručně. Vína vyrábíme z námi vypěstovaných hroznů, nebo z nakoupených hroznů od spřátelených vinařů. Poctivá práce a tradiční postupy výroby vína v mikro produkci je to, co v našich vínech můžete najít.
Vinařství Pfeffer s.r.o.
Jsme mladá vinařská firma, založená v roce 2006. Dlouhodobě obhospodařujeme vinice o výměře přibližně 35 hektarů.
Řídíme se mottem: „Víno začíná svou cestu ve vinici“, vyjadřujícím náš postoj k práci ve vinici a sklepnímu hospodářství.
V našem vinařství se řídí obchod s vínem dle naslouchání a přání realizovat představu garantovanou profesionalitou. Jde nám hlavně o vaši spokojenost, kdy spoléháte na naši dovednost, odbornost a pečlivý přístup k výzvě, kterou nám každým rokem příroda nabízí. To je záruka pro vaše příjemné chvíle s našimi víny.
Rodinné vinařství Minařík
Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.
RÉVA RAKVICE s.r.o.
Réva Rakvice s.r.o. je moderní dynamická vinařská společnost s 50 zaměstnanci, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v roce 1995 spojením tří nadšeně podnikajících vinařů. Réva Rakvice dnes hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. Firma totiž mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v ČR.
VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.
Vinselekt Michlovský a.s. pěstuje révu vinnou na cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Roční produkce cca 1 milionu lahví je kategorizována do několika řad odlišujících se jak původem hroznů, tak technologickým zpracováním. Nově vyšlechtěné odrůdy jsou převážně využívány k BIO-výrobě vín a moštů. Již od počátku existence sbírá vinařství přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí.
Víno Rakvice spol. s r.o.
Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.
RAVIS víno & turistika s.r.o.
RAVIS víno & turistika s.r.o. se zabývá výrobou vína tradičními metodami našich dědečků. Vyrábí tzv. selská vína z odrůd Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský a Frankovka. Dále se společnost věnuje turistickým službám se zaměřením na zážitkové pobyty s prací na vinici. Oblíbenými akcemi jsou ruční sběr, zelené práce na vinici, kopání a sečkování.
Vinařství Přítluky
Vinařství Přítluky je právě vznikající projekt, který si dává za úkol navázat na tradici vinohradnictví a vinařství v této malebné obci výrobou malých partií vín vyšší kvality.
Vinařství Radovan Foukal
Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.
Vinařství Káňa
Naše vinařství leží v té nejkrásnější části jižní Moravy, v těsném sousedství Lednicko – Valtického areálu a Pálavských vrchů. Přijeďte za námi poznat krásnou krajinu, vinice, krásné ženy a ochutnat poklad z našich bobulek. Rádi Vás uvidíme v našem vinařství a věříme, že s námi Vás čeká spousta skvělých zážitků a příjemných chvil. Pojďte s námi vstoupit do našeho světa vín.
Vinařství Suchyňa
Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav.
Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě.
Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.
Švarc & Bílek
Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat
Vinařství Straka Rostislav
Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi.
Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.
Rodinné vinařství Libor Průdek
Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).