Skip to main content

Vinařství Káfuněk

Vinařství Káfuněk bylo založeno v roce 2008, ale jeho idea sahá do minulosti o něco delší. Již před studii vysoké školy v oboru vinařství a vinohradnictví, byl Tomáš Káfuněk velkým obdivovatelem nejen konzumace, ale především samotné výroby vína. I přes nesnadné začátky v kraji bez vinařské entity ušel cestu, která jiným trvala generace, za několik málo roků a z obdivovatele vína se stal vynikající vinař a vinohradník. Tím ale úspěchy Vinařství Káfuněk nekončí, za krátkou dobu své působnosti, byly uspořádány dvě výstavy vín, které se těšily značné oblíbenosti a na velkém počtu výstav se předvedla nemalá skupina vzorků vín ze sortimentu Vinařství Káfuněk, která získala řadu ocenění. V dnešní době funguje Vinařství Káfuněk ve zmodernizovaném sklepě ve Velkých Bílovicích, sklep byl zmodernizován jak pro technické účely vinařství- výroby vína a jeho následné zpracování a uchovávání , tak pro pořádání oslav, ochutnávek a ukázky výroby vína pro jeho obdivovatele. Produkce vína pochází z čtyř vinohradů, které se nachází v Obci Rakvice ve viniční trati Kozí horky. Na vinohradech jsou pěstovány odrůdy jako Tramín červený, Zweigeltrebe, Rulandské šedé a Frankovka. Hrozny jsou poté zpracovávány ověřenými postupy ze, kterých jsou vyrobena vína vynikající chuti a kvality.

Rodinné vinařství HRABAL

Pěstování vinné révy naučí člověka hluboké pokoře a respektu k přírodě, jejím rozmarům a kdovíjakým drobnostem, které mohou zhatit veškerou snahu a píli. Když chcete vyrábět poctivé a kvalitní víno, naučí vás to úctě k lidem. Nezachutná-li jim, je všechna vaše dřina zbytečná. Sny se zbortí a nezbyde nic než sedlina na dně sklenky.

Pavelka Jan a Milan

Založeno. 1994, člen Svazu integrované produkce - šetrnost k přírodě, moderní technologie-řízené kvašení, výroba vína pro široké spektrum zákazníků

Vinařství Zapletal

Předmětem činnosti rodinného podniku „Vinařství Zapletal“ vzniklého v roce 1994 je pěstování révy vinné, výroba a prodej vína a rozvíjející se vinařská turistika. Činnost vychází z rodinné tradice a datuje se k počátkům 19. století. Důkazem tohoto je historický lis na hrozny z roku 1818, který je stále majetkem rodiny. Vinařství vede Václav Zapletal, po jeho bok se po studiu na Střední vinařské škole a MZLU v Brně, postavil syn Jan.

Vinařství David Osička

VÝROBA A PRODEJ ODRŮDOVÉHO VÍNA DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ PŘÍMO ZE SUDU PRO MAX 20 OSOB UBYTOVÁNÍ NAD SKLEPEM VE TŘECH POKOJÍCH S VLASTNÍM SOC.ZAŘÍZENÍM AŽ PRO 13 OSOB

Vinařství Nestarec

Malé rodinné vinařství Milana Nestarce pěstuje révu vinnou výhradně přirozenými metodami a stejně přistupuje i ke zpracovávání hroznů. Práce na vinici je ruční, což zaručuje nejvyšší kvalitu výsledných produktů. Motto vinařství zní: „Víno z hroznů, nic víc.“ Na 8 hektarech, které jsou osázeny 40 tisíci keři, zrají hrozny na vína pro každodenní pití, významné příležitosti i pro využití v gastronomii.

Vinařství Zbyněk Osička

Dá se na Moravě dělat moderní víno, které ctí tradice a odrůdové charakteristiky? Věříme, že ano. Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost. K révě přistupujeme šetrně a na své hrozny nespěcháme. Skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku.

Vinařství Osička spol. s r.o.

Naše vinařství se specializuje na výrobu limitovaných partií převážně červených vín, exkluzivní kvality, pocházejících z vlastní vinice. Při vinifikaci jsou umně kombinovány tradiční výrobní postupy a moderní metody, které propůjčují našim vínům nezaměnitelný charakter. Každá sklenka vína byla připravena s láskou a precizností. Lahodná chuť a vůně utváří nezapomenutelný smyslový zážitek. Produkujeme převážně vína odrůd Tramín,Rulandské šedé, Rulandské modré, Cabernet Moravia a Zweigeltrebe.

VINAŘSTVÍ U SVATÉHO MARTINA s.r.o.

Vinařství u svatého Martina založil majitel a sklepmistr Radim Osička. Vinařství se nachází přímo na náměstí U svatého Martina ve Velkých Bílovicích. Vína vyrábíme moderní technologií. Bílá vína zrají v nerezových nádobách. Červená vína zrají v dřevěných sudech za účelem dosažení taninové komplexnosti v přirozeném prostředí. Hrozny na výrobu přívlastkových, jakostních a zemských vín máme převážně z vlastní produkce a od stálých dodavatelů. „Poctivost ve vinohradě, čistota ve sklepě, kvalita hroznů, moderní technologie a spokojený zákazník"

Vinařství Kachyňa

Jsme rodinné vinařství, které se zaměřuje na produkci jakostních a přívlastkových vín z 15 odrůd (od suchých až po sladká). Obhospodařuje 4 ha vinic, ostatní hrozny vykupujeme od smluvních dodavatelů z Velkých Bílovic. Hrozny jsou zpracovávány moderním mlýnko-odstopkovačem a následně lisovány pneumatickým lisem. Bílá vína vznikají moderní cestou řízeného kvašení. Červená vína zrají v dubových a akátových sudech a některé vybrané šarže i v sudech typu barrique.