Vinařství HEMPL
Jsme malé rodinné vinařství založené v roce 2004. Hospodaříme na 4ha vinic rozprostírajících se na nejlepších viničních tratích obce Bořetice. Pro výrobu vína používáme výhradně hrozny z vlastní produkce, které zpracováváme moderními metodami, ale také s respektem k tradičním postupům. Ročně vyrobíme patnáct až dvacet tisíc lahví tohoto lahodného moku. Vína, která vyrábíme, mají osobitý charakter a nesou jedinečný rukopis sklepmistra.
Vinařství Hulata
Vinařství Hulata se nachází v obci Němčičky, součástí vinařství je i Vinný bar, kde je možnost posezení a degustace vína, točené pivo, limonady, koktejly, pizza a burgery. V Brně máme vlastní vinotéku - andresa: Brno, Maloměřice, Karlova 2, otevřeno každý den od 9:00 hod do 21:00 hod včetně svátků.
MARIPET - Marie Stávková a Petr Lhota
Jsme mikrovinařství - vyrábíme si víno z vlastních vinohradů. Nabízíme posezení ve vinném sklepě pro rodiny či malé skupinky s možností přenocování (bez komfortu). Pouze na podzim (září a říjen) vyrábíme ručně vlastní burčák a víno z hroznů z vlastního vinohradu. Chováme včely a nabízíme i med přímo od včelaře. Z medu vyrábíme i nevařenou, přírodně kvašenou medovinu, nefiltrujeme ji a tak jsou v ní zachovány všechny přírodní látky obsažené v medu.
Božena Maradová
Zajišťujeme prodej jakostního odrůdového, přívlastkového, lahvového a sudového vína. Přijďte ochutnat výtečné víno do obce Šardice a zastavte se u Boženy Maradové. Vinárna nabízí sudová vína různých odrůd, ale také velmi kvalitní vína lahvová z různých vinařství. Zakoupíte si zde bílá, červená i růžová vína, a to jak odrůdová, tak přívlastková. Samozřejmostí je možnost bezplatné degustace a podrobné informace o daném vínu.
Víno Hradil
Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí.
Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.
Víno Komárek
suchá vína zrající v dřevěných sudech, hrozny pouze z vlastních vinic v duchu"Organic farming"
Vinařství Ludwig s.r.o., Archivní sklep Němčičky
Vinařství Ludwig s. r. o. individuálním přístupem k zákazníkovi přináší pod značkou Ludwig a Archivní sklep kvalitní moravská vína z vlastní výroby a od moravských vinohradníků. Řady Ludwig 30. a Archivní sklep jsou určeny pozdním sběrům, řada Ludwig Culinary zahrnuje výběry z hroznů. André a Chardonnay, oba pozdní sběry, zrály v barikových sudech a jsou opatřeny exkluzivní etiketou s přírodního korku stejně jako řada Gold pro speciální vína, etiketa z dřevěné dýky pro cuvée Inflagranti a výběry z bobulí. Certifikace dle ISO 9001 a 14001.
Stapleton-Springer, s.r.o.
Vinařství Stapleton-Springer založili Američané, bratři Benjamin a Craig Stapleton a moravský vinař Jaroslav Springer v roce 2004. Vinice jsou obdělávány v režimu BIO.
Stanislav Pazderka
Vinařství se zaměřuje především na produkci kvalitních hroznů pro smluvní odběratele (především pro Templářské sklepy Čejkovice), pouze desetinu úrody zpracovává na vlastní vína za použití moderních technologií. Vybrané partie zrají v sudech barrique. Roční objem je kolem 15 000 litrů, cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 80 do 150 korun za lahev. Řízené degustace je možné uspořádat pro skupiny do patnácti návštěvníků. K nejúspěšnějším vínům tohoto vinařství se dlouhodobě řadí Cuvée MonteBoo (Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot), v ročníku 2006 například spolu s Zeigeltrebe zařazené do Národního salonu vín.
Vinařský dům Jamborovi, Ing. Jambor Zdeněk
Jsme rodinná firma a po výsadbě vinic před vstupem do Unie jsme rozšířili naše sklepní hospodářství a zpracovnu hroznů - lisovnu na výrobu vlastních vín Zaměření v naší oblasti nás předurčuje k pěstování modrých odrůd - zejména SV, ZW a RM a výrobě červených a růžových vín nově i Cabernet cortis Ale umíme i bílá vína, VR, VZ, SZ, , a dále CHA, RŠ, SG, RR. a vysázené nové odrůdy - Hibernal , Solaris Savilon , Muskat , Dunau Ryzlink , Sovigner Gris Většinu našich vín podáváme ve sklepě našim hostům
Vinařství Fojtík
Po dlouholetých zkušenostech jsme se naučili pracovat s odrůdami, které umožňují nejlépe využít specifický charakter zdejších tratí a přenést jej do našeho vína. Reagujeme na nové trendy a přicházíme na trh se základní tak i netradiční kolekcí řady elegance. Vína vznikají propojením harmonie přírody s dotekem slunce. Naším sortimentem bychom rádi oslovili konzumenty, kteří ocení kvalitu a přesvědčí se, že i moravská vína dokáží konkurovat.
Vinařství Habřina Miroslav
Vinařství Miroslav Habřina v Bořeticích se řadí k menším firmám, která vyrábí převážně jakostní a také přívlastková vína.
Firma byla založena v roce 1991 Miroslavem Habřinou v jeho rodném domku v Bořeticích, kde se postupně rozrůstala až do dnešní podoby.
V příjemných prostorách sklepa je možné uspořádat rodinné a firemní oslavy, školení, přednášky, atd.
Vinařství SPRINGER
Jsme typické rodinné vinařství - Pavel Springer s manželkou Naďou, otcem Jaroslavem a syny Pavlem a Adamem. Obděláváme 5 ha vlastních vinic. Vína vyrábíme pouze z vlastních hroznů, protože víno vzniká už ve vinohradě a kvalita suroviny je nejdůležitější. Víno děláme s láskou a věříme, že pozitivní energie, kterou do něj vkládáme, se přenese i na vás. Naďa a Pavel Springerovi
Vinařství Josef Padalík
Naše rodinné vinařství se nachází v malebné vesničce Bořetice ve skupině sklepů pod Kraví horou v centru tzv. Svobodné republiky Kraví hora na trase cyklistické stezky Modré Hory. Hospodaříme na necelém hektaru vinic a veškeré práce na vinici a následně při zpracování ve sklepě provádí pouze naše rodina a já jako sklepmistr dávám všem vínům konečnou podobu.
S vinařením jsem začal ve svých 14 letech, kdy jsem zdědil starost o naše rodinné hospodářství. Vína vyrábíme z hroznů vlastní produkce tradiční metodou (ne řízené kvašení).
Vinařství Cyril Varadínek
Již po čtyři generace pěstujeme a zpracováváme vinnou révu podle původních rodinných tradic a zkušeností předávaných z generace na generaci. Hrozny pocházejí výhradně z vlastního vinohradu a zrají v dubových sudech starších 50 let. Naše víno je produktem vytrvalé a láskyplné ruční práce. Poznejte chuť vína s vůní dob dřívějších. Tož na zdraví!
Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.
Technologem a enologem firmy je Ing. Adam Bednář. Veškerá produkce hroznů je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.
Vinný sklep U Surmanů
Malé vinařství Marie a Václava Surmanových a jejich syna Václava pokračuje v Bořeticích pátou generací v pěstování hroznů a výrobě vína v rekonstruovaném sklepě po předcích spojeném s dalším přikoupeným sklepem. Záhy po roce 1990 po restituci rodinných pozemků vysadili nové vinohrady a dlouholeté záhumenkové vinaření změnili na živnost, jejíž nositelkou je Marie Surmanová. Sklepmistrovské práce jsou však doménou jejího manžela, který je zároveň starostou obce Bořetice. Spojené sklepy se nacházejí v atraktivní lokalitě sklepní uličky na Kraví hoře. Krátká podzemní chodba původního sklepa slouží k výrobě a uskladnění vína již páté generaci rodiny Surmanů. Prostorná lisovna, v níž předkové současného hospodáře zpracovávali úrodu, byla přestavěna na prezentační místnost s posezením a barem, kterou zdobí vinařské a myslivecké trofeje majitele. Suroviny pro výrobu vína pocházejí z vlastních vinic v bořetických tratích Čtvrtě a Trkmanska a z nákupu od smluvních vinohradníků. Vína jsou většinou deklarována jako zemská, ale kvalita hroznů dosahuje až výběr z hroznů (od roku 2008 jsou některé partie zatříděny). Podle odrůd jsou vína vyráběna buď technologií řízeného kvašení nebo tradičními postupy. V nabídce jsou i vína vyzrálá v sudech barrique. Lahvové víno se prodává pouze ze sklepa, případně při akcích pořádaných pro objednané skupiny. Cílem tohoto vinařství není zvyšování kapacity výroby, ale spíše rozvíjení technologií co nejšetrnějších k vínu a pořádání degustací a akcí pro firemní i soukromou klientelu ve sklepě s kapacitou až 80 míst. Specialitou je pečení selat. Ke špičce produkce patří Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský a pochopitelně tradiční odrůdy oblasti Modrých hor - André a Modrý Portugal. K nejlepším vínům z ročníku 2010 patří Sauvignon, Ryzlink rýnský a Zweigeltrebe, zemská vína z hroznů cukernatosti nad 21 stupňů.
Vinný sklep s ubytováním U Kubíků
Naše rodinné vinařství se nachází v Bořeticích v areálu vinných sklepů "Kraví hora". Nabízíme posezení s degustací ve vinném sklepě s kapacitou až pro 55 osob a ubytování přímo nad vinným sklepem. Prostředí se výborně hodí pro rodinné oslavy nebo různé firemní akce.