Vinařství FLAJŠINGER s.r.o.
Firma navazuje na vinařskou tradici založenou v roce 2007. Specializujeme se na výrobu čistých přírodních vín bez výrazných technologických zásahů pro zachování odrůdového charakteru.
Vinařství Klobása
Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.
Malé vinařství z Velkých Němčic
Dělání vína je pro nás zábava. Pokušení. Kontakt s přírodou. Závazek odpovědnosti. Někdy i dřina. Ale hlavně ta zábava...
Marek Štýbl - Vitis Moravia
Firma byla založena roku 2007. K našim vinicím přistupujeme s velikou důsledností jednotlivých prací a vinice jsou pěstovány v šetrném opatření integrované produkce, kde je omezeno používání některých chemických látek.Nabízíme kvalitní moravská vína z vlastní produkce, posezení v našem sklípku s možností řízené degustace a s občerstvením.
Rodinné vinařství U Samsonů - Samson Jaroslav
Filozofie: kvalita a harmonie. Motto: Tradiční vína s kořeny. Od r. 1880 již 5. generace používá ojedinělou technologii svých předků, bez umělých kvasinek, s vlastními odrůdovými zákvasy a minimalizací chemie. Produkujeme přírodní odrůdová a přívlastková vína a další produkty révy vinné. Ležením v sudu a lahvi, získáváme vína harmonická s jemnější aromatikou, chutí a příjemnou zralostí. Řadíme se mezi tzv. tradicionalisty. Turistika na míru, prodej vín, dalších produktů révy vinné a posezení 2 - 3 parkování pro obytné vozy nebo přívěsy
PROQIN
Rodové vinařství PROQIN se zaměřuje na produkci vybraných tichých a především klasických šumivých vín metodou kvašením v láhvi ve vinařské obci Velké Němčice. Mladé vinařství PROQIN z Moravy má cíl přispět ke změně stylu a trendů při pití vína a bublinek u nás. Jejich životním krédem je „NON MULTA SED MULTUM - MÉNĚ JE VÍCE“. Společnost PROQIN aktivně spolupracuje s Mendelovou univerzitou v Brně na výzkumu a vývoji nových produktů, jako například révový vinný olej a nízkoalkoholická šumivá vína. Atrakcí je umění sabrage - sekání hrdel sektů.
Polivka Winery
Polivka Winery je mladé perspektivní vinařství, které využívá moderní technologie a klade velký důraz na nové poznatky v oblasti enologie, ale také nezapomíná na zkušenosti a znalosti našich předků. Obhospodařujeme vlastní vinice, ale i vinice pronajaté. V příštích letech budeme ještě přisazovat. Přistupujeme šetrně ke zpracování hroznů a vína tvoříme pro naše zákazníky. V našem portfoliu naleznete klasické jakostní vína, pozdní sběry, ale především se zaměřujeme na Barrique a Sur-lie vína. Samozřejmostí je posezení v našem sklípku s řízenou degustací a doprovodným programem. Těším se na naše setkání Polívka Lukáš
Kamil Prokeš vinařství
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Mým cílem je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachováním získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro mne nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitým druhem umění a oprávněné hrdosti a pýchy.
Penzion Vinařský dvorek
Rodinné vinařství u Mrhalů bylo založené roku 1990. Produkuje originální vína vysoké kvality z hroznů, které pochází z výborných poloh vlastních vinic a ty těmto vínům dodávají svou jedinečnost. Snahou je pokračovat v bohatých vinařských tradicích s využitím dnešní moderní technologie. Tato vína lze ochutnat v příjemném prostředí rodinného penzionu Vinařský dvorek.
Sklep Maryša Šitbořice
Firma ZEMAX Šitbořice a.s. která vlastní SKLEP MARYŠA, vznikla v roce 1997, kdy se klasický zemědělský podnik transformoval na tři akciové společnosti holdingového typu.SKLEP MARYŠA nese název dramatu od bratří Mrštíkových a nachází se v obci Šitbořice mezi obcemi Diváky (bydlištěm Mrštíkových) a Těšany (odkud pochází tento příběh).Cílem naší firmy je spojit tradiční výrobní postupy s moderními technologiemi a poznatky a vyrábět tak vína typická pro velkopavlovickou vinařskou podoblast, ale zároveň vína originální, s dojmem na který se nezapomíná.
Vinařství Šimberky - Jaromír Kokrhel
Malé rodinné vinařství, které obhospodařuje něco málo přes 9 tisíc hlav vinohradu, z toho 90 procent ve vinařské trati Šimberky. Tato trať ve velkopavlovické oblasti je vhodná jak na bílé, tak na červené klasické odrůdy. My zde pěstujeme Moravský Muškát, Pálavu, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené a Veltlínské zelené. Vína se snažíme dělat klasickým způsobem a však za pomocí moderní technologie jako je například Cross-flow filtr.
Vinařství Válka
Na rodinných tradicích a přírodním přístupu k pěstování révy vinné je založeno naše rodinné BIO vinařství. Vinohrady kolem Nosislavi střídají ovocné sady, lákající na procházku klidnou zvlněnou krajinou na svazích Výhonu, na jehož vrcholu je Akátová věž. Ve vinařském dvoře můžete nejen celoročně nakupovat víno a další produkty, jako např. hroznové želé, hroznový mošt, dýňová jádra, ale v sezóně, v září a říjnu, navíc nabízíme ten nejlepší burčák v regionu. Při posezení ve dvoře či sklepě nechybí ani místní speciality.
Gurdau Vinařství
Gurdau je původní německý název Kurdějova. Díky unikátnímu terroir a uzavřenému mikroklima patří k historicky k nejvýznamějším vinařským obcím na Moravě. V roce 2012 jsme zde vysadili prvních 7 hektarů vinic. Naší doménou jsou čisté, vyvážené, minerální Rieslingy. Ochutnat u nás můžete také naše další odrůdy – Veltliner a Pinot Blanc. Od léta 2022 jsme pro vás otevřeli vinařský dům v Kurdějově.
Vinařství Vrátil - Bohemia Canopus, spol. s r.o.
Naše vinařství jsme založili v roce 2004 v malebné moravské vinařské obci Starovice. K vlastnímu rodinnému vinohradu, který obhospodařovali již prarodiče, jsme zakoupili 12 hektarů vinic v lokalitě Středohoří situovaných nad dálnicí Brno-Břeclav. Jedná se o historickou vinici o níž je první zmínka z roku 1290, s mimořádně zajímavou polohou a se specifickým mikroklimatem. Před vstupem České republiky do Evropské unie jsme vysadili v exkluzivních polohách dalších 14 hektarů nových vinohradů. Jsou to tradiční viniční tratě Zádvorník, Nové hory a Výsluní s úchvatným výhledem na siluetu Pálavy. Dalších 6 ha osazených tradiční odrůdou Rýnský ryzlink obhospodařujeme přímo u Pálavských jezer ve viniční trati Písečný - vinařské obci Šakvice. Tato jedinečná poloha s pískovo-křemelinovým podložím je osázena 50 let starým vinohradem. Naše mladé vinařství stojí na začátku dlouhé cesty znovuobnovení rodinných vinařských tradic na jižní Moravě. Jsme vinaři srostlí s půdou, vyrábíme víno z úrody vlastních vinohradů a obstaráváme všechno vlastními silami, od prvního kopnutí do země při vysazování hlav a následné péči o révu, po její vinařské zpracování a ošetřování moku, až po nasazení záklopky plněné lahve. Říká se tomu genius loci, což znamená nezaměnitelnost vína, která vzniká spojením stanoviště, půdy, klimatu a člověka, jenž vše opečovává. Známe tajemství té které vinice a dobře si uvědomujeme, co dokáže poskytnout rostoucím hroznům.
heureka.kurdějov vinařství s.r.o.
Kurdějov se řadí k tzv. ztraceným obcím a cílem našeho snažení je pomoci zákazníkům Kurdějov objevovat, což je podtrženo naším mottem heureka.gurdau ... objevujte Kurdějov. Ctíme práci vinaře. Víme, jak těžká a dlouhá je práce na vinohradu a ve sklepě, než si můžete víno poprvé nalít, přivonět si k němu a pozorně ochutnat. Proto jsme vybudovali naši vinotéku, Žabinec klub přátel vína. Chtěli jsme pít víno v krásném vinařském prostředí, které je důstojné pro degustaci. Naše vinotéka nabízí to nejlepší z místních a okolních vinařství.
Sedláček vinařství Kurdějov
Malé rodinné vinařství Radka Sedláčka, které si zakládá na citlivém přístupu k hroznům a vínu. Pečuje o víno od zasazení po nalití do skleničky. Část vína nechává zrát v akátových a dubových sudech. Pokud to ročník dovolí, během výroby uplatňuje metodu „sur lie“, při které vína zrají na jemných kvasničných kalech, čímž získají plný a tělnatý charakter a jsou vhodná k archivaci. Ročně vyrobí zhruba 17 000 lahví. U Sedláčků určitě stojí za to ochutnat i červená vína, která dostávají vysoká ocenění na soutěžích a mají ohlas u zákazníků.
Vinařství Starý vrch
Vinařství Starý vrch bylo založeno v roce 2014. Jedná se o mladé a moderní vinařství, které najdete na začátku vyhlášené Mandloňové stezky v Hustopečích. Jeho filosofií je produkce kvalitních přívlastkových vín založená na kvalitní surovině, moderní technologii zpracování a šetrném přístupu bez zbytečných zásahů. Vinařství hospodaří na 10 hektarech vlastních vinic. Vedle vnitřních degustačních prostor nabízí vinařství i posezení na venkovních terasách pod mandloněmi. Jste srdečně zváni!
Vinařství Rozařín s.r.o.
Rodinné vinařství založené na odborné profesionalitě v roce 2004 bratry Richardem a Markem Janouškovými. Richard je abslolventem Vinařské školy ve Valticích a Zahradnické fakulty MZLU v Lednici. " Vyrábíme lehká a jemná vína pro každodenní potěšení. Nespěcháme s víny na trh, necháme je zrát a teprve lahvově zralá a sladěná je nabízíme našim milým zákazníkům. Naším krédem je, že víno musí krásně a výrazně vonět. Proto pěstujeme v našich vinicích většinu odrůd s expresivním aromatickým výrazem, včetně muškatelového klonu Veltlínu zeleného."
Sklep a Vinařství AURORA
Zastavte se na pohárek, když půjdete na mandloňovou stezku s rozhlednou nebo pojedete přes Hustopeče na kole. Rádi Vám také připravíme soukromou nebo firemní akci dle Vašich přání a požadavků. Vždy se snažíme každé skupině vyjít vstříc a zařídit každou konkrétní akci na míru. Základem jsou pro nás regionální suroviny a osvědčená moravská kuchyně. Chleba z místní pekárny, moravské uzeniny z malého řeznictví nebo poctivá paštika? Tak to jste tu správně. Těšíme se na setkání u pohárku, Víťa Nevěděl majitel, vinař, prostě kluk pro každou srandu :).
Petr Otřísal
Jsme malé rodinné vinařství s vlastními vinicemi a specifickou technologií výroby vína z typických odrůd révy vinné.
Nabízíme posezení s ochutnávkou a občerstvením (8-25 osob)
U nás máte možnost uspořádat rodinné sešlosti a oslavy, podnikové večírky a jiné zábavy
Vše v příjemném prostředí historického vinného sklepa a profesionálním přístupem
Ubytování jsme schopni zajistit v některém z okolních penzionů