Soare sekt a.s.
Soare sekt a.s. patří mezi největší vinařská uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má široký vinařský sortiment – sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé vinné nápoje, nealkoholické šumivé vinné nápoje, vinné destiláty a nealkoholické šumivé nápoje pro děti.
Historie společnosti Soare sekt se opírá o tradici malé rodinné firmy, založené v roce 1991. V současné době má úspěšné uskupení mateřské firmy Soare sekt a.s. zázemí v německé společnosti Sektkellerei Schloss Wachenheim AG.
Vinařství Šabata s.r.o.
VINAŘSTVÍ ŠABATA s.r.o. (2010) se v první fázi zaměřilo na vybudování nového provozu na místě bývalého lomu na okraji k.ú. Zaječí. Po kolaudaci stavby (2011) bylo ještě týž rok zahájeno zpracování hroznů z viničních tratí Přítlucké hory – 292 m n.m. a obcí Rakvice, Přítluky, Zaječí a Milovice. Firma vznikla jako přirozený nástupnický subjekt malého rodinného vinařství a v současné době jsou jeho zaměstnanci otec a dva synové Šabatovi. Vinařství celoročně provozuje degustační a poznávací programy.
Vinařství Málek Stanislav
Uplynulo již čtrnáct vinobraní, ve kterých se ve Vinařství Stanislav Málek z Popic podařilo v souladu s přírodou připravit vína, která dala milovníkům tohoto nápoje nahlédnout do nálad zdejšího kraje. Do povědomí se tak již od roku 2002 pravidelně dostává kolekce vín, při jejímž prochutnávání naleznete srozumitelná, lehce čitelná ale komplexní a plná, čistá a v neposlední řadě odrůdově charakteristická přívlastková vína.
Vinařství Nosreti s.r.o.
Historie rodinného vinařství spadá do roku 2000. Vinařství se orientuje na koncového zákazníka s kompletním servisem v oblasti agroturistiky, rekreace a vinařství. Poskytujeme služby oficiálně certifikovaného turistického infocentra a zaječské vinotéky.
Židek Rudolf
Rodinná firma byla založena 1.1.1996. Vlastní vinice postupně vysazované v letech 1996-2004. Chceme vyrábět kvalitní vína do lahví.
Tady si réva vinná našla již v dávné době přirozenou domovinu. Ty zvlněné svahy obrácené k jihu zahřívané slunečními paprsky se přímo předurčují pro výsadby vinic. Réva zde čerpá extraktivní látky naplňující víno nezaměnitelnými vlastnostmi opojného nápoje.
Vinařství Káňa
Naše vinařství leží v té nejkrásnější části jižní Moravy, v těsném sousedství Lednicko – Valtického areálu a Pálavských vrchů. Přijeďte za námi poznat krásnou krajinu, vinice, krásné ženy a ochutnat poklad z našich bobulek. Rádi Vás uvidíme v našem vinařství a věříme, že s námi Vás čeká spousta skvělých zážitků a příjemných chvil. Pojďte s námi vstoupit do našeho světa vín.
Vinařství Herůfek
Jsme rodinné vinařství zabývající se výrobou jakostních a přívlastkových vín se sídlem v Zaječí, které je součástí Velkopavlovické vinařské podoblasti. Obec leží v tom nejjižnějším koutě jižní Moravy asi 35 km jihovýchodně od Brna v těsném sousedství Lednicko-valtického areálu. Obhospodařujeme 10 hektarů vinic ve viničních tratích Růžový vrch, Nová hora a Pod Novou horou.
B. a M. Effenbergerovi, Vinný sklípek Mušov
Vinný sklípek a penzion Mušov se nachází 300m od břehu Pálavských jezer (Novomlýnských nádrží - Mušova) při bývalé státní silnici Brno - Mikulov a také 400m od Aqualandu Moravia. Jeho kapacita je 45 - 60 míst u stolu. Jedná se o rodinný podnik. Naší předností je i výborná kuchyně. V oblíbené vinařské oblasti vám nebude nic chybět.
Vinařství Kratochvíla
Vychutnejte si jedinečnou atmosféru malého rodinného vinařství na jižní Moravě. Naleznete zde soukromí v apartmánu nad vinným sklepem, příjemné rodinné prostředí, výborná vína a různé domácí speciality. Můžete si vychutnat odborně vedené řízené degustace u dubových sudů či na nedaleké rodinné vinici.
RAVIS víno & turistika s.r.o.
RAVIS víno & turistika s.r.o. se zabývá výrobou vína tradičními metodami našich dědečků. Vyrábí tzv. selská vína z odrůd Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský a Frankovka. Dále se společnost věnuje turistickým službám se zaměřením na zážitkové pobyty s prací na vinici. Oblíbenými akcemi jsou ruční sběr, zelené práce na vinici, kopání a sečkování.
Vinařství Přítluky
Vinařství Přítluky je právě vznikající projekt, který si dává za úkol navázat na tradici vinohradnictví a vinařství v této malebné obci výrobou malých partií vín vyšší kvality.
Vinný sklep U Krčku
Srdečně Vás zveme ochutnat naše vína. Naší základní filozofií je výroba co nejpřírodnějších, vysoce kvalitních vín s typickým charakterem a svěžestí. Hrozny pocházejí z našich rodinných vinic. V každé lahvi naleznete čisté příchutě a vůně terroir, šustění ročních období a vyzrálost hroznů.
Nesyt Lake Wines
Pro výrobu vína používá hrozny vykoupené od stálých dodavatelů hlavně z Velkých Bílovic a Sedlce. Filozofie vinařství je jednoduchá - poctivými tradičními a co nejpřirozenějšími metodami produkovat v každém ročníku několik malých partií (nyní celkem cca 10 000 lahví) suchých komplexních vín s velkým potenciálem dalšího vývoje. Proto se také specializuje jen na několik s rozmyslem zvolených odrůd (Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Rulandské modré a Zweigeltrebe).
Vinařství Pavlica
Rodinné Vinařství Pavlica ze Zaječí bylo založeno v roce 2012. Jsme mladé a moderní vinařství, které se zaměřuje na výrobu vysoce kvalitních a originálních vín z hroznů, které dozrají na 4 ha vlastních vinic v historicky nejlepších polohách.
Hycl Josef Ing.
Počátky tradice vinařského rodu Hyclů se datují kolem roku 1950. Zakladatel tradice František Hycl začal hospodařit na výměře 0,25 ha vinic. Po revoluci v roce 1993 jeho syn ing. Josef Hycl založil rodinné vinařství a postupně zvětšoval kapacitu výroby i výměru vlastních vinic až do současné výměry 4,5 ha. V současné době naše vinařství investuje do moderních technologií. Kvalitu vyráběného vína dokládají ceny a uznání ze soutěží a výstav. Nabízíme vína sudová i lahvová, je možné dohodnout degustaci i posezení s občerstvením.
SONBERK, a.s.
Kultovní výhled na Pálavu, architektura a charakteristická vína, oceňovaná u nás i ve světě, jsou hlavními znaky vinařství v Popicích u Hustopečí. Místo, kde se réva pěstuje po staletí, je teď prostorem, kde se ukazuje, co znamená moderní vinařství: starostlivou práci s půdou a vinohrady, ruční sklizeň hroznů, šetrné zpracování, tvorbu vína se sebevědomím a co nejširší otevřeností lidem přicházejícím si to všechno užít v sonberském mottu „Vína všemi smysly“.