Skip to main content

AB VINNÝ SKLÍPEK

Tradice našeho vinařství rodu Pazderků sahá do 18 století, kdy náš prapraděda Tomáš Pazderka vypěstoval a vyrobil víno, které vždy dokázal poctivě s kamarády vypít. Můžeme se pochlubit, že v březnu roku 2005 si pochutnávali na našem Modrém Portugalu, rč. 2004 - výběr z hroznů, ruský prezident Putin. Za Rulandské Modré, rč. 2004- pozdní sběr jsme dostali zlatou medaili v soutěži o nejlepší vína dodávána do Bruselu, sídla EU a naši vynikající ořechovci miluje i sám mistr se zlatem v hrdle - Karel.

Vinařství Újezdský, s.r.o.

Rodinné vinařství Újezdský vzniklo na základě dlouhé tradice. Vinařství používá tradiční metody vinifikace, vína zrají v dřevěných sudech a nerezových tancích. Pro zjednodušení administrativy se většina produkce prodává jako zemská vína. Roční objem produkce činí kolem 10 000 lahví. Vína se prodávají přímo ze sklepa za ceny cca od 130 korun. Z vín z poslední doby doporučujeme ochutnat především ryzlink rýnský a rulandské modré.

Vinařství Chrástek Vlastimil

Rok založení 2002,vinařství je zařazeno v ekogickém zemědělství ,výroba kvalitních přírodních vín z vlastní produkce.Víno není ochuzeno filtrací o aromatické látky.

Vinařství Baloun

Firma byla založena v roce 1991 a vlastní dva provozy-sklepní hospodářství v Hustopečích a ve Velkých Pavlovicích. Téměř celou svou produkci vín dodávaných na trh lahvuje. Výroba se postupně orientuje na vína určená pro náročnějšího zákazníka, gastronomii a do soukromých archivů. Vína pravidelně dodáváme na Pražský hrad.

Vinařství Josef Padalík

Naše rodinné vinařství se nachází v malebné vesničce Bořetice ve skupině sklepů pod Kraví horou v centru tzv. Svobodné republiky Kraví hora na trase cyklistické stezky Modré Hory. Hospodaříme na necelém hektaru vinic a veškeré práce na vinici a následně při zpracování ve sklepě provádí pouze naše rodina a já jako sklepmistr dávám všem vínům konečnou podobu. S vinařením jsem začal ve svých 14 letech, kdy jsem zdědil starost o naše rodinné hospodářství. Vína vyrábíme z hroznů vlastní produkce, pouze přívlastková, tradiční metodou, kdy v prvém roce vína zrají pouze ve dřevěných sudech a až po tomto zrání jsou láhvována a v omezeném exklusivním množství distribuována pro všechny, kteří právě tento postup umí ocenit. Naše vína můžete ochutnat a zakoupit především v hotelu Kraví hora, který se nachází vedle našeho sklepa. Pokud máte cestu přes Hustopeče, tak je můžete nonstop zakoupit na čerpací stanici Shell.

VINIUM a.s.

Společnost VINIUM a. s. Velké Pavlovice je v současné době jedním z největších výrobců tichých vín v ČR. Historie firmy sahá do roku 1936, kdy dvě stovky zemědělců založily ve Velkých Pavlovicích vinařské družstvo VINOPA. Po éře národního podniku se v kupónové privatizaci stalo VINIUM akciovou společností. V roce 2004 dokončili akcionáři velké investice do špičkových technologií. Společnost tím získala nejmodernější zařízení pro výrobu révových vín v tuzemsku. Novým vlastníkem společnosti se v roce 2007 staly České vinařské závody a. s. ze skupiny Prosperita holding a. s. Společnost zaměstnává kolem stovky pracovníků. Hlavními dodavateli hroznů jsou AGRO Vnorovy, BJ VITIS Brno a ZEMAS Čejč. VINIUM a. s. se zaměřuje na široké spektrum odrůd. Bílá vína se zpracovávají metodou přímého lisování a řízeného kvašení. Hrozny modrých odrůd jsou zpracovány jak tradiční metodou, tak kvašením ve vinifikátorech nebo unikátní moderní technologií thermo-flash. Vína zrají v nerezu, 100 000 l červeného vína zraje v dřevěných sudech. Sklepmistrem pro bílá vína je Ján Gajda, pro červená Peter Mislovič. VINIUM a. s. vyrábí exkluzivní kolekce přívlastkových vín i vybraných jakostních vín pro gastronomii, do řetězců dodává vína všech kategorií. Zhruba polovina produkce pochází z dovozu. Výrobní portfolio se dělí do dvou hlavních řad - Gastro a Retail, každá má tři kvalitativní úrovně. Dále má vinařství v nabídce ledové a slámové víno, dárkové balení Cosmos a Breganze a archivní vína. V roce 2011 společnost vybudovala nové reprezentativní sklepní prostory, které jsou určeny pro pořádání firemních společenských akcí, degustací, ale jsou i pronajímány pro další příležitosti. V přípravě je nová vinotéka v těchto prostorách.

Vinařství Klobása

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.

Petrásek Stanislav

Příjdte se podívat a ochutnat kvalitní vína a posedět v útulném prostředí našeho sklípku v Bořeticích v naší celorepublikově známé recesistické republice „SVOBODNÁ SPOLKOVÁ REPUBLIKA KRAVÍ HORA“ Jsme připraveni pořádat rodinné i firemné oslavy od 10-35 osob na víkend i všední dny dle dohody. Návštěvnost našeho sklepu je asi 2000 osob za rok, protože se snažíme nebýt jen "barem" mezi vinohrady, ale veskrze zaujmout rodinnou atmosférou. Vína vyrábíme klasickou metodou bez řízeného kvašení, pouze některá bílá vína obohacujeme umělými kvasinkami.

Vinařství Herzánovi

V rodinném vinařství Herzánovi, které se nachází ve vinařské obci Kobylí, se vinařilo odedávna, coby přivýdělek k zaměstnání. Otec Bronislav s manželkou Šárkou přenesli své hobby na děti Zuzanu a Jakuba. Postupem času se pěstování hroznů a výroba vína stala rodinnou vášní, koníčkem a nakonec i hlavní pracovní činností. První kvalitní vinici na vlastní půdě vysadili Herzánovi v roce 1996. Od té doby plochy postupně rozšiřovali a nyní obhospodařují v duchu integrované produkce zhruba na 3 hektarech průměrně patnáctiletých vinohradů. Další zlom přišel v roce 2007, kdy se Herzánovi přeorientovali z výroby sudových vín na kvalitní lahvovou produkci. Dnes se objem produkce pohybuje kolem 15 000 lahví ročně. Hrozny na lahvová vína pocházejí z vlastních vinic. Vinařství vyrábí bílá vína převážně metodou sur lie, červená vína klasickým způsobem v otevřených kádích. Vína lahvují mezi desátým až čtrnáctým měsícem ležení na sudu. Cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 157 do 340 korun/láhev. Vína jsou k dostání také ve vybraných vinotékách a gastronomických provozech. Řízené degustace vinařství umožňuje po dohodě pro skupiny do dvaceti osob. Herzánovi chtějí do budoucna dosáhnout výměry šest hektarů vlastních vinic. Moc dobře ví, že pro zachování kvality je tato výměra pro jejich rodinné vinařství maximem. Vinařství razí heslo: „Čistě s přírodou“.

Sklep Maryša Šitbořice

Firma ZEMAX Šitbořice a.s. která vlastní SKLEP MARYŠA, vznikla v roce 1997, kdy se klasický zemědělský podnik transformoval na tři akciové společnosti holdingového typu.SKLEP MARYŠA nese název dramatu od bratří Mrštíkových a nachází se v obci Šitbořice mezi obcemi Diváky (bydlištěm Mrštíkových) a Těšany (odkud pochází tento příběh).Cílem naší firmy je spojit tradiční výrobní postupy s moderními technologiemi a poznatky a vyrábět tak vína typická pro velkopavlovickou vinařskou podoblast, ale zároveň vína originální, s dojmem na který se nezapomíná.

Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák

Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.

VÍNO Z KOBYLÍ - PATRIA Kobylí, a.s.

Reprezentační sklep společnosti PATRIA Kobylí, a.s. je díky své působivé atmosféře vhodným místem pro pořádání společenských i firemních večírků a prezentací. Sklep se nachází v klidném prostředí meruňkových sadů, kde vychutnáte vybrané druhy vína a ochutnáte místní speciality.

Vinařství Bukovský s.r.o.

Firma se specializuje na udržovací pěstění zásadního genofondu révy pro vinařské oblasti Moravy, Čech a Slovenska. Vybraný klonový sortiment poskytuje ojedinělou surovinu pro výrobu vysoce jakostních, odrůdově a klonově čistých vín.

Vinařství Vajbar Kobylí

V obci Kobylí sídlí netradičně pojaté rodinné vinařství bratrů Libora a Petra Vajbarových. Vinařství Vajbar Kobylí, které dokázalo nejen svými lahodnými víny, ale i moderní architekturou vlastního provozu oslovit spoustu milovníků vín. Prolíná se zde příběh dvou bratrů, kteří v srdci obce vytvořili unikátní vinařskou stavbu několika propojených vinných sklepů po předcích a obohatili ji o zcela nový architektonicky odvážný prvek nadčasového moderního vinařského domu, který jistě stojí za povšimnutí a krátkou návštěvu.

Rodinné Vinařštví M+M RUSŇÁK

Malé rodinné vinařství s dlouholetou tradicí. Rozloha vinic 1ha. Vína se vyrábí tradičními způsoby s delší dobou ležení v dřevěných sudech. Červená v sudech typu Barrique.

Vinařství Rusňákovi

Jsme malé rodinné vinařství ukrývající se v srdci vinařské obce Kobylí. Naše vína děláme tradičními metodami v souladu s přírodou, snažíme se ale inovovat a využívat také moderní, šetrné technologie, které posouvají naše hranice dále. O celkový chod vinařství se staráme vlastními silami, od práce ve vinicích, ve sklepě až po vyřizování objednávek, tvoření propagace a jiné „neviditelné“ samozřejmosti.

Vinařství Lovečkovi

Rodinné vinařství nacházející se v malebné jihomoravské obci Kobylí na Moravě. Zabýváme se výrobou a prodejem vín vyrobených z hroznů pěstovaných na Jižní Moravě. Ve vinném sklípku je možné objednat degustaci našich vín až pro 20 osob.

Rodinné vinařství Varmuža

V současné době obhospodařujeme vinice na ploše 3 ha, z nichž většinu produkce tvoří moravské zemské víno a část vína zatříděná, v odrůdové skladbě: Veltlínské zelené, Neuburg, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Svatovavřinecké, Cabernet moravia, Zweigeltrebe, Frankovka a Modrý portugal. Při práci na vinici používáme systém integrované produkce, který klade zvýšený důraz na ekologii a především na vysokou kvalitu vín. Naše hrozny dosahují při sklizni kvality tříd vín jakostních a přívlastkových.

Oldřich Mikulica

Výroba: klademe velký důraz na správné obdělávání vinic, zastáváme názor, že víno se dělá převážně ve vinohradě a je to jeden z nejdůležitějších faktorů pro výrobu našeho vína. Pěstované odrůdy v našich vinicích: Muller Thurgau, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Muškát moravský, Neuburské, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia, Modrý Portugal. Vína vyrábíme technologií řízeného kvašení a odkalováním, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.