Víno Prokeš
Jsme mladé, inovativní a progresivní vinařství, které bylo založeno v roce 2014. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín. Nově jsme do našeho sortimentu zařadili sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v láhvi. Při výrobě vína používáme moderní technologie, které jsou ovšem postaveny na tradičních postupech.
S našimi víny jsme již dosáhli mnoha ocenění na významných vinařských soutěžích.
Velmi si zakládáme na terroir naší obce, a proto jsou naše vína vyráběna z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic.
Jindřiška Zezulová
Rodinná firma produkující odrůdová vína s moderními prvky technologie výroby. Krumvířské vinařství.
Antonín Valihrach - POD KUMSTÁTEM
Naše vinařství se zabývá výrobou vín pomocí nejšetrnějších a nejmodernějších technoligií. Tento postup zanechává ve vínech svěžest, ovocitost a aromatické látky.
Vinařství Petříček
Dovolujeme si Vám představit naše malé rodinné vinařství Petříček z Hovoran, které se nachází ve Slovácké vinařské podoblasti. Tradice pěstování révy vinné a výroba vína začala již v polovině minulého století, kdy náš pradědeček vysázel první keře révy vinné a položil tak základy vinařství v naší rodině. V současné době je pro nás tato činnost, s rozsahem v malé míře kolem tří tisíc hlav révy, velkým koníčkem a zálibou.
Vinařství Marek Koráb
Vinařství Marek Koráb - dvojí cesta vín. Výroba vín jak tradiční autentickou metodou tak novodobými moderními postupy. Nabízíme srovnání těchto dvou typů. Posezení, ubytování a vinařskou turistiku.
KORÁB - Živá Hora
Jsme malé vinařství z Velkopavlovické podoblasti hospodařící na sprašovo – písčitých a štěrkovo – písčitých tratích. Tomu odpovídá i poměrně rozmanitá různorodost našich vín. Většina vinic je v poměrně vyšším věku 40 – 84 let. Škálu vín, na kterých se snažíme pracovat, můžeme v současnosti rozdělit na třetiny. První jsou vína perlivá, a to jak vína typu Pétillant – naturel, tzv. Pet nat (nesířená přírodně perlivá vína donášející v lahvi), tak vína připravená klasickou „šampaňskou“ metodou druhotného kvašení v láhvi. Dále na našich stránkách....
Vinařství Josef Valihrach
Rodinná vinařská firma, která vznikla jako jedna z prvních hned po roce 1989 a obhospodařujeme nyní asi 15 hektarů vinic. Naše obec Krumvíř patří do Velkopavlovické vinařské podoblasti, která umožňuje svými podmínkami pěstování široké škály odrůd. A právě tato veliká pestrost odrůd, zároveň s nabídkou starších vín, je charakteristická pro naše vinařství. Výrobu zaměřujeme především na kvalitní přívlastková vína a vína archívní. V menší míře vyrábíme i vína barikovaná a ledová. Vína dodáváme do vybrané sítě vinoték, gastronomie, ale také privátním zákazníkům. Naše produkce získala řadu ocenění nejenom na domácích výstavách, ale také v zahraničí. Z poslední doby jmenujme zlaté medaile ze světových soutěží ve Francii a v Bruselu. Poctou pro naše vína je také podávání při oficiálních návštěvách, například: Hillary Clintonové, prince Charlese nebo japonského císaře Akihita. V roce 2009 jsme získali pro nás nejvýznamnější ocenění Vinař roku České republiky 2009 a rok poté se nám jako prvním podařilo tento titul obhájit.
Arcibiskupské vinné sklepy, spol. s r.o.
Společnost ARCIBISKUPSKÉ VINNÉ SKLEPY, s.r.o. byla založena v roce 1994. Specializuje se na produkci odrůdových vín. Veškeré technologické procesy probíhají bez použití chemických konzervantů a stabilizátorů. Jediným konzervačním přípravkem je síra.
Vinařství Suchyňa
Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav.
Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě.
Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.
Švarc & Bílek
Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat
Vinařství Straka Rostislav
Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi.
Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.
Rodinné vinařství Libor Průdek
Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).
Vinařství Radovan Foukal
Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.
Bronislav Grmolec
Tradice rodinného vinařství Grmolec na Moravském Slovácku sahá až do roku 1889, kdy první keř révy vinné vysázel František Grmolec a později spolu se synem Janem začal s výrobou révových vín v jednom z nejstarších kamenných sklepů v Hovoranech. Na tuto tradici postupně navázal Ing. Josef Grmolec, který v roce 1976 a 1986 vysadil nové vinice. V roce 1983 začal budovat nové sklepní hospodářství. V posledních letech se pěstování révy vinné a výrobě vína věnuje s nejmladším synem Bronislavem.
Rodinné vinařství Minařík
Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.
Víno Rakvice spol. s r.o.
Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.
Vinařství Pfeffer s.r.o.
Jsme mladá vinařská firma, založená v roce 2006. Dlouhodobě obhospodařujeme vinice o výměře přibližně 35 hektarů.
Řídíme se mottem: „Víno začíná svou cestu ve vinici“, vyjadřujícím náš postoj k práci ve vinici a sklepnímu hospodářství.
V našem vinařství se řídí obchod s vínem dle naslouchání a přání realizovat představu garantovanou profesionalitou. Jde nám hlavně o vaši spokojenost, kdy spoléháte na naši dovednost, odbornost a pečlivý přístup k výzvě, kterou nám každým rokem příroda nabízí. To je záruka pro vaše příjemné chvíle s našimi víny.
RÉVA RAKVICE s.r.o.
Réva Rakvice s.r.o. je moderní dynamická vinařská společnost s 50 zaměstnanci, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v roce 1995 spojením tří nadšeně podnikajících vinařů. Réva Rakvice dnes hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. Firma totiž mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v ČR.
Rodinné vinařství Pavel Binder
Historie Rodinného vinařství Pavla Bindera sahá do roku 1999. Filozofií rodinného vinařství Pavla Bindera je vyrábět vysoce kvalitní vína menších šarží se svěžím a výrazným ovocným buketem, vysokým extraktem a mohutnou chutí. Vína z těchto malých šarží budou vždy svým způsobem originální a žádaná, což dokazuje stoupající zájem o tato vína z řad obchodníků, ale i milovníků vín. Specialitou vinařství je výroba vzácných ledových vín.