Skip to main content

Marek Štýbl - Vitis Moravia

Firma byla založena roku 2007. K našim vinicím přistupujeme s velikou důsledností jednotlivých prací a vinice jsou pěstovány v šetrném opatření integrované produkce, kde je omezeno používání některých chemických látek.Nabízíme kvalitní moravská vína z vlastní produkce, posezení v našem sklípku s možností řízené degustace a s občerstvením.

PROQIN

Rodové vinařství PROQIN se zaměřuje na produkci vybraných tichých a především klasických šumivých vín metodou kvašením v láhvi ve vinařské obci Velké Němčice. Mladé vinařství PROQIN z Moravy má cíl přispět ke změně stylu a trendů při pití vína a bublinek u nás. Jejich životním krédem je „NON MULTA SED MULTUM - MÉNĚ JE VÍCE“. Společnost PROQIN aktivně spolupracuje s Mendelovou univerzitou v Brně na výzkumu a vývoji nových produktů, jako například révový vinný olej a nízkoalkoholická šumivá vína. Atrakcí je umění sabrage - sekání hrdel sektů.

Polivka Winery

Polivka Winery je mladé perspektivní vinařství, které využívá moderní technologie a klade velký důraz na nové poznatky v oblasti enologie, ale také nezapomíná na zkušenosti a znalosti našich předků. Obhospodařujeme vlastní vinice, ale i vinice pronajaté. V příštích letech budeme ještě přisazovat. Přistupujeme šetrně ke zpracování hroznů a vína tvoříme pro naše zákazníky. V našem portfoliu naleznete klasické jakostní vína, pozdní sběry, ale především se zaměřujeme na Barrique a Sur-lie vína. Samozřejmostí je posezení v našem sklípku s řízenou degustací a doprovodným programem. Těším se na naše setkání Polívka Lukáš

Kamil Prokeš vinařství

Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Mým cílem je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachováním získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro mne nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitým druhem umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Rodinné vinařství U Samsonů - Samson Jaroslav

Filozofie: kvalita a harmonie. Motto: Tradiční vína s kořeny. Od r. 1880 již 5. generace používá ojedinělou technologii svých předků, bez umělých kvasinek, s vlastními odrůdovými zákvasy a minimalizací chemie. Produkujeme přírodní odrůdová a přívlastková vína a další produkty révy vinné. Ležením v sudu a lahvi, získáváme vína harmonická s jemnější aromatikou, chutí a příjemnou zralostí. Řadíme se mezi tzv. tradicionalisty. Turistika na míru, prodej vín, dalších produktů révy vinné a posezení 2 - 3 parkování pro obytné vozy nebo přívěsy

Penzion Vinařský dvorek

Rodinné vinařství u Mrhalů bylo založené roku 1990. Produkuje originální vína vysoké kvality z hroznů, které pochází z výborných poloh vlastních vinic a ty těmto vínům dodávají svou jedinečnost. Snahou je pokračovat v bohatých vinařských tradicích s využitím dnešní moderní technologie. Tato vína lze ochutnat v příjemném prostředí rodinného penzionu Vinařský dvorek.

Malé vinařství z Velkých Němčic

Dělání vína je pro nás zábava. Pokušení. Kontakt s přírodou. Závazek odpovědnosti. Někdy i dřina. Ale hlavně ta zábava...

Vinařství Šimberky - Jaromír Kokrhel

Malé rodinné vinařství, které obhospodařuje něco málo přes 9 tisíc hlav vinohradu, z toho 90 procent ve vinařské trati Šimberky. Tato trať ve velkopavlovické oblasti je vhodná jak na bílé, tak na červené klasické odrůdy. My zde pěstujeme Moravský Muškát, Pálavu, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené a Veltlínské zelené. Vína se snažíme dělat klasickým způsobem a však za pomocí moderní technologie jako je například Cross-flow filtr.

Vinařství Válka

Na rodinných tradicích a přírodním přístupu k pěstování révy vinné je založeno naše rodinné BIO vinařství. Vinohrady kolem Nosislavi střídají ovocné sady, lákající na procházku klidnou zvlněnou krajinou na svazích Výhonu, na jehož vrcholu je Akátová věž. Ve vinařském dvoře můžete nejen celoročně nakupovat víno a další produkty, jako např. hroznové želé, hroznový mošt, dýňová jádra, ale v sezóně, v září a říjnu, navíc nabízíme ten nejlepší burčák v regionu. Při posezení ve dvoře či sklepě nechybí ani místní speciality.

Vinařství FLAJŠINGER s.r.o.

Firma navazuje na vinařskou tradici založenou v roce 2007. Specializujeme se na výrobu čistých přírodních vín bez výrazných technologických zásahů pro zachování odrůdového charakteru.

Vinařství Vrátil - Bohemia Canopus, spol. s r.o.

Naše vinařství jsme založili v roce 2004 v malebné moravské vinařské obci Starovice. K vlastnímu rodinnému vinohradu, který obhospodařovali již prarodiče, jsme zakoupili 12 hektarů vinic v lokalitě Středohoří situovaných nad dálnicí Brno-Břeclav. Jedná se o historickou vinici o níž je první zmínka z roku 1290, s mimořádně zajímavou polohou a se specifickým mikroklimatem. Před vstupem České republiky do Evropské unie jsme vysadili v exkluzivních polohách dalších 14 hektarů nových vinohradů. Jsou to tradiční viniční tratě Zádvorník, Nové hory a Výsluní s úchvatným výhledem na siluetu Pálavy. Dalších 6 ha osazených tradiční odrůdou Rýnský ryzlink obhospodařujeme přímo u Pálavských jezer ve viniční trati Písečný - vinařské obci Šakvice. Tato jedinečná poloha s pískovo-křemelinovým podložím je osázena 50 let starým vinohradem. Naše mladé vinařství stojí na začátku dlouhé cesty znovuobnovení rodinných vinařských tradic na jižní Moravě. Jsme vinaři srostlí s půdou, vyrábíme víno z úrody vlastních vinohradů a obstaráváme všechno vlastními silami, od prvního kopnutí do země při vysazování hlav a následné péči o révu, po její vinařské zpracování a ošetřování moku, až po nasazení záklopky plněné lahve. Říká se tomu genius loci, což znamená nezaměnitelnost vína, která vzniká spojením stanoviště, půdy, klimatu a člověka, jenž vše opečovává. Známe tajemství té které vinice a dobře si uvědomujeme, co dokáže poskytnout rostoucím hroznům.

Víno Měřínský Vranovice

Příběh našeho "garážového vinařství" začal vinobraním v roce 2021. U výroby vína se snažíme o co nejšetrnější zpracování s minimem zásahů. Všechna červená a část bílých vín zraje v dubových sudech na jemných kvasničních kalech. Výsledkem jsou vína s nižším množstvím síry. V současnosti hospodaříme na vinici v katastru Hustopeče, ve viniční trati Stráně. Roční produkce se pohybuje kolem tří tisíc lahví.

MZLU v Brně, Školní zemědělský podnik Žabčice

Školní zemědělský podnik plnící úkoly na úseku účelové a hospodářské činnosti

Vinařství Klobása

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.

Vinařství Oldřich Drápal

Počátky mého vinařství sahají do roku 1980, kdy jsem začal vyrábět první vína. Stále mě lákala myšlenka vyrábět něco nového. Od roku 2003 jsem začal vyrábět slámová vína ve větším měřítku a z větší pestrosti odrůd. Tato kategorie byla u nás nová. Lákali mě nové možnosti výroby vína a objevovat cesty ke zlepšení kvality slámových vín.

Vinařství Ing. Josef Dofek

Rodinné vinařství se nachází na Jižní Moravě, ve vinařské podoblasti Mikulov. Vinohrady se rozprostírají v obcích Vranovice a Popice, jejichž historie sahá daleko do minulosti a je spjatá jak jinak než s vinařstvím. Naše rodinné vinařství vzniklo v roce 1972, kdy navázalo na již dlouholetou rodinnou tradici, pěstování vinné révy a výrobu vína. Vinařství hospodaří na 6 ha vinic v katastrech obcí Vranovice a Popice, ve viničních tratích Vinohrádky, Dílce, Mitrberk a Sonberk.

Vinařství Měřínský

Jsme malé rodinné vinařství ze severu Velkopavlovické vinařské podoblasti – ze Žabčic. První keř vysázel táta s dědečkem v roce 1976. Vína vyrábíme pouze z vlastních hroznů, které vypěstujeme. To nám umožňuje mít kontrolu nad kvalitou produkce. Výrobu každého vína pak individuálně přizpůsobíme vlastnostem hroznů, které si dovezeme z vinohradu.

Vinařství MERLON s.r.o.

Vinařství MERLON se nachází ve vinařské podoblasti Velké Pavlovice obci Žabčice. V současné době obhospodařujeme 3 hektary vlastních vinic. Produkujeme dvě řady vín - FRESH a NATURE. Při návštěvě našeho vinařství, nacházejícího se přímo v srdci žabčických vinohradů , ochutnáte naše originální vína a poznáte ještě více příběh našeho vinařství, příběh naší rodinné snahy.

Vinařství Gotberg, a.s.

Vinařství Gotberg je mladá společnost, která hospodaří na 56 ha průměrně šestiletých vinohradů, vysázených uprostřed chráněných území v prestižních popických viničních tratích naproti Pálavě. Vinařství je zapojeno do česko-rakouského projektu Ecowin – ochrana přírody ekologizací vinohradnictví. Filozofií vinařství je kromě moderního způsobu zpracování vína a šetrného pěstování hroznů rovněž souznění s přírodou a respektování přirozené fauny a flóry.

KOLBY a.s.

Na rozloze téměř 40 hektarů pěstujeme 9 bílých a 3 modré odrůdy. Vlajkovou lodí vinařství jsou odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, z burgundských odrůd to jsou Pinot blanc a Chardonnay. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, co nejšetrnějším způsobem. Keře zásadně nepřetěžujeme a celoročně se staráme o jejich správné zdraví a výživu. Kolby založil Oldřich Drápal v roce 1997, nyní je vinařství vlastněno skupinou J&T. Historie pěstování vinné révy na kopci Kolby sahá podle písemných záznamů do období panování krále Přemysla Otakara II