Vinařství Šimberky - Jaromír Kokrhel
Malé rodinné vinařství, které obhospodařuje něco málo přes 9 tisíc hlav vinohradu, z toho 90 procent ve vinařské trati Šimberky. Tato trať ve velkopavlovické oblasti je vhodná jak na bílé, tak na červené klasické odrůdy. My zde pěstujeme Moravský Muškát, Pálavu, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené a Veltlínské zelené. Vína se snažíme dělat klasickým způsobem a však za pomocí moderní technologie jako je například Cross-flow filtr.
Vinařství Nosreti s.r.o.
Historie rodinného vinařství spadá do roku 2000. Vinařství se orientuje na koncového zákazníka s kompletním servisem v oblasti agroturistiky, rekreace a vinařství. Poskytujeme služby oficiálně certifikovaného turistického infocentra a zaječské vinotéky.
VINAŘSTVÍ POD HRADEM s.r.o.
Rodinné vinařství z Klentnice zaměřené na terroir vína z Pálavy a okolí. Vinařství nabízí kromě vynikajících přívlastkových vín i klasické sekty, jemně perlivá a slámová vína. Návštěvníci mohou od jara do podzimu využít krásné posezení ve vinohradu s nezapomenutelným výhledem na Pálavu, její hrady a okolí. Milovníci netradičních zážitků pak mohou přespat v sudech přímo ve vinici.
Vinařství Ing. Zdeněk Peřina
Jsme malá vinařská firma, která zahájila své podnikání ve vinařství v roce 2005. Obhospodařujeme téměř 8,5 hektarů vinic ve špičkových polohách na Mikulovsku v nádherném prostředí Pálavských vrchů a zpracováváme pouze hrozny z vlastní produkce. V našich vinicích jsou základními filozofickými zásadami: omezení chemických vstupů, reduktivní řez a vysoce kvalitní práce, která vede k produkci hroznů pro špičková vína, neboť základním heslem firmy je, že se víno vyrábí ve vinici.
Víno Jarmila s.r.o.
Vinařství Víno Jarmila je rodinné vinařství založené v roce 2013 Ing. Miroslavem Kovácsem a Jarmilou Kovácsovou. Vinařství se zabývá výrobou vysoce kvalitních vín z moravských hroznů. Vína jsou vyráběna šetrnými technologiemi s důrazem na projev originality jednotlivých odrůd vín.
Vinofrukt, a.s.
Vinofrukt, a.s. je největší pěstitel révy vinné v České republice. Hospodaří na výměře 1850 hektarů zemědělské půdy, z čehož 530 hektarů tvoří vinice na jedné z nejkvalitnějších vinařských poloh Mikulovské vinařské podoblasti.
Jsme významným tuzemským producentem révových sazenic veškerých uznaných moštových i stolních odrůd révy s roční produkcí 800 tis. ks; zajišťujeme i dovoz sazenic révy ze zahraničí zejména z Rakouska, Německa, Francie a Itálie.
Rovněž se zabýváme chovem a prodejem dobytka a domácí drůbeže na naší biofarmě.
Vinařství Válka
Na rodinných tradicích a přírodním přístupu k pěstování révy vinné je založeno naše rodinné BIO vinařství. Vinohrady kolem Nosislavi střídají ovocné sady, lákající na procházku klidnou zvlněnou krajinou na svazích Výhonu, na jehož vrcholu je Akátová věž. Ve vinařském dvoře můžete nejen celoročně nakupovat víno a další produkty, jako např. hroznové želé, hroznový mošt, dýňová jádra, ale v sezóně, v září a říjnu, navíc nabízíme ten nejlepší burčák v regionu. Při posezení ve dvoře či sklepě nechybí ani místní speciality.
Vinný sklep U Krčku
Srdečně Vás zveme ochutnat naše vína. Naší základní filozofií je výroba co nejpřírodnějších, vysoce kvalitních vín s typickým charakterem a svěžestí. Hrozny pocházejí z našich rodinných vinic. V každé lahvi naleznete čisté příchutě a vůně terroir, šustění ročních období a vyzrálost hroznů.
Vinařský dvůr U Mlýnků
Penzion a vinný sklep „Vinařský dvůr u Mlýnků“ se nachází v obci Dolní Dunajovice, která je známá především svou bohatou vinařskou minulostí i přítomností. Kromě vlastní ubytovací části naleznete v areálu Vinařského dvora původní vinné sklepy s posezením a možností degustace přímo u sudu. Stáří celého sklepního prostoru je odhadováno na 300 let. Jeho součástí je také archiv s vinotékou, kde nabízíme možnost pronájmu boxů k trvalému uložení vín.
Vinařství Klobása
Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.
Vinařství Martin Šebesta
Rodinné vinařství v pravém smyslu tohoto slova. Vinařství v naší rodině prochází srdcem a dědí se z generace na generaci. Veškerou snahou a touhou zároveň je propojit naše poslání a životní styl, kterým je bez pochyb vinařství, se všemi kdo chtějí poznávat krásný svět vína a krásy kraje pod Pálavou.
Víno Prokeš
Jsme mladé, inovativní a progresivní vinařství, které bylo založeno v roce 2014. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín. Nově jsme do našeho sortimentu zařadili sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v láhvi. Při výrobě vína používáme moderní technologie, které jsou ovšem postaveny na tradičních postupech.
S našimi víny jsme již dosáhli mnoha ocenění na významných vinařských soutěžích.
Velmi si zakládáme na terroir naší obce, a proto jsou naše vína vyráběna z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic.
Vinařství Pavlica
Rodinné Vinařství Pavlica ze Zaječí bylo založeno v roce 2012. Jsme mladé a moderní vinařství, které se zaměřuje na výrobu vysoce kvalitních a originálních vín z hroznů, které dozrají na 4 ha vlastních vinic v historicky nejlepších polohách.
Vinařství Herůfek
Jsme rodinné vinařství zabývající se výrobou jakostních a přívlastkových vín se sídlem v Zaječí, které je součástí Velkopavlovické vinařské podoblasti. Obec leží v tom nejjižnějším koutě jižní Moravy asi 35 km jihovýchodně od Brna v těsném sousedství Lednicko-valtického areálu. Obhospodařujeme 10 hektarů vinic ve viničních tratích Růžový vrch, Nová hora a Pod Novou horou.
Hycl Josef Ing.
Počátky tradice vinařského rodu Hyclů se datují kolem roku 1950. Zakladatel tradice František Hycl začal hospodařit na výměře 0,25 ha vinic. Po revoluci v roce 1993 jeho syn ing. Josef Hycl založil rodinné vinařství a postupně zvětšoval kapacitu výroby i výměru vlastních vinic až do současné výměry 4,5 ha. V současné době naše vinařství investuje do moderních technologií. Kvalitu vyráběného vína dokládají ceny a uznání ze soutěží a výstav. Nabízíme vína sudová i lahvová, je možné dohodnout degustaci i posezení s občerstvením.
Šustr Miloš
Založena v r. 1990. Bylo nutno vše vybudovat od začátku včetně zakoupení vinic, sklepa a zařízení. Snaha je vyrábět kvalitní víno pro všechny vrstvy odběratelů. Nabízíme komfortní ubytování v samostatném přízemním domku ve dvoře rodinného domu s vlastním dvorkem s venkovním posezením. Celková kapacita je 7 pokojů, celkem 20 lůžek (+ možnost 2 přistýlek). Zázemí vhodné pro rodinnou dovolenou, pro firemní a společenské akce.
VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN MIKULOV a.s.
„Víno dělají lidé“. To je to, co odlišuje VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN MIKULOV a.s. od ostatních vinařství. Vinařství žijící vlastním životem, podřizující vše přírodě, můžete najít v prostředí více než idylickém. Nachází se totiž v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů, šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Vyrábíme víno ve vinici.“ Vše začíná a končí ve vinici.
Vinařství Ing. Gregorovič Jan - Ing. Jan Gregorovič
Rodinné vinařství vyrábí a prodává přívlastková vína z vlastních vinic. Nabízíme širokou kolekci tradičních moravských odrůd, posezení ve vinném sklepě, řízenou degustaci vín, dále dárkové balení vína s možností dotisku textu na etiketě dle Vaší objednávky. Zprostředkujeme i ubytování.