Reisten, s.r.o.
Reisten je vinařstvím převážně bílých vín. Vlastní výjimečné vinice o rozloze 30 hektarů ve třech vinařských obcích Pavlov, Mikulov a Sedlec. Šetrné zacházení s vinicemi, respekt a ohleduplný přístup k přírodě jsou součástí filozofie vinařství Reisten. Snahou vinařství je minimalizace používání chemických ochranných prostředků ve sklepním hospodářství i při ošetřování vinic, orientace na používání moderních ekologických přípravků a vytváření vyváženého ekosystému.
Vinařství Strapina Pavlov
Jsme malé rodinné vinařství založené v roce 1966. Naleznete u nás sklep s klasickými dřevěnými sudy. V nich zraje víno kvašené ušlechtilými kvasinkami z vlastních vinic, které si sami selektujeme. Při ošetřování vinice a výrobě vína se snažíme spojit tradiční a lety ověřené postupy s moderními enologickými poznatky tak, abychom vyráběli vína, která nejsou překrášlená, uniformní nebo fádní, nýbrž jsou odrůdově typická, odráží se v nich mineralita ze zdejších vápencových kopců, místo vzniku a rukopis vinaře. Motem našeho vinařství je „Vinařství Strapina - Pravda v každé lahvi". Přijďte se přesvědčit, zda ji tam skutečně naleznete. Většinou se ukrývá až na dně!
Vinařství Jiří Šilinek
Rodinné vinařství založeno v roce 1991 na ploše okolo 8 ha. Vyrábíme vína ke gastronomii, hlavně vína přívlastková (od kabinetních vín až po ledová a slámová vína) při použití nejmodernější technologie, jak při zpracování hroznů, tak i při lahvování vína.
Ing. Josef Abrle
Naše rodinné hospodářství začalo v roce 1991 prvními pokusy se sušením ovoce a zeleniny. V současnosti jsou našimi stěžejními komoditami pěstování vinné révy (jako základ pro biovíno) a pěstování bylin v kvalitě BIO, které tvoří vstupní surovinu pro naši výrobu biokoření a relaxačních bylinných koupelí. Hospodaříme v CHKO Pálava v n.v. 300 m a jsme jediným hospodářstvím, které vzhledem ke své poloze v tomto území hospodaří na celé výměře pozemků podle pravidel ekologického zemědělství. Svou polohou se naše obec nachází na úpatí Pálavských vrchů, blízko vodní nádrže Nové mlýny. Naše produkce splňuje podmínky zákona č. 242/2000 Sb. a Nařízení Rady EHS č. 2029/91 a může být označována jako BIO. Aktivně spolupracujeme se svazem PRO-BIO na propagaci ekologického zemědělství jako modelová farma. Rostlinná produkce 1. Vinná réva Výměra - 5,5 ha vinohradů - z toho 1 ha staré vinice a 4,5 ha nově vysazené. Tyto vinohrady se nacházejí v srdci CHKO. Produkce přívlastkových vín (kabinet, pozdní sběr a výběr hroznů) odrůd Pálava, Muškát moravský a Cabernet Moravia. V novém vinohradě jsou vysázeny odrůdy André a Ryzlink rýnský. Vína dodáváme několika odběratelům, vybraným vinotékam a do prodejen zdravé výživy. 2. Byliny a koření Výměra - 3,6 ha půdy je určena pro pěstování bio bylin + 1,6 ha v přechodném období. Tyto pozemky jsou již situovány mimo CHKO. Produkce 16 druhů bylin (bazalka, saturejka, dobromysl, šalvěj, tymián, estragon, yzop, majoránka, pažitka, petržel, kopr, máta, kmín, libeček, pohanka, meduňka). Dále vyrábíme jejich vzájemnou kombinací kořenící směsi (na kuře, na maso, na ryby, na těstoviny, do polévky a bylinný peprník). Velkou část naší produkce bylin dodáváme k dalšímu zpracování na čaje firmě "Sluneční brána" v Čejkovicích. Z pečlivě vybraných bylin jsme sestavili a s úspěchem prodáváme originální bylinné relaxační koupele v 5 druzích.
Vinařství Antoš
Rodinné vinařství na úpatí Pavlovských kopců. Filozofie našeho vinaření je založena na výrobě vín tradičním způsobem. Tzn. kvašení pomocí vlastních přirozených kvasinek, zrání vína na kvasničných kalech ( bílá vína ) a dlouhodobé maceraci při výrobě vín červených.
Vinařství Pavlov, spol. s r.o.
Chráněná oblast Pálavské vrchy je posledním výběžkem vápencových Alp a pro svou biosférickou jedinečnost byla zapsána do seznamu rezervací UNESCO. Unikátní vápencové podloží omezuje růst révy a zkoncentrovává ji, což dává vínům z Vinařství Pavlov jedinečný charakter velké pikantnosti, kořenitosti a hutnosti. Vznikají zde vína s vysokou mineralitou, s osobitým ovocným charakterem, s výraznými medovými tóny.
Vinařství Zatloukal Pavlov
Pracuji ve vinařství od r. 1950 zaměstnán do roku 1967 na Státním staku v Dolních Dunajovicích, pak až do důchodu v JZD Pavlov jako vinařský technik. Vlastní založení firmy v roce 1992, agrotechnika a výroba vína je zaměřena na kvalitu. Nabízím lahvová archivní vína. Jsem členem místního sdružení vinařů Vinitores Palaviensis
Vinařský dům - Milan Zatloukal
Obhospodařujeme 3,14 ha vinic, jež se všechny nachází v oblasti CHKO Pálava. Tím pádem chceme být při ošetřování našich vinic citliví k historické krajině, která je pro Pálavu typická. Rádi jsme se tedy zapojili do integrovaného způsobu pěstování hroznů révy vinné (též zvaného „environmentální opatření“), což je citlivý přístup ke krajině, životnímu prostředí a révě vinné, ke které máme úctu a které chceme poskytnout ty nejlepší podmínky k životu a posloužit i našemu zákazníkovi tak, aby se mu dostalo kvalitního a chutného vína.
Vinařství NEPRAŠ & Co.
Malé rodinné Vinařství NEPRAŠ & Co. založil Arch. Radomír Nepraš s rodinou v roce 2012, po prodeji svého podílu ve vinařství REISTEN. Enologem vinařství je rovněž bývalý technolog REISTENu - Ing. Ondřej Veselý. Vinařství se nachází v historickém objektu v České ulici č.p. 187 v Pavlově. Filozofií Vinařství NEPRAŠ & Co. je produkovat vysoce kvalitní vína tolik typická pro oblast Pálavy, a to za použití co nejšetrnějších postupů výroby. Vlastní vinice obhospodařuje v režimu organického zemědělství. Kromě prodeje přímo ve sklepě provozuje Vinařství NEPRAŠ & Co. také vlastní malý e-shop s vínem. Jeho prostřednictvím můžete online nakupovat víno za stejné ceny. Doprava je zajišťována spolehlivým kurýrem a rozvoz do některých lokalit zajišťujeme zcela zdarma.
Vinařství Ing. Mikulský
Založeno v roce 2003, filozofií je vyjít zákazníkovi vstříc a směřovat výrobu dle jeho požadavků. Výroba sudových a lahvových vín. Do budoucna archivní vína.
Vinařství Luboš Strapina
Jsme mladí, nadšení a lásku k vínu jsme si doslova vypěstovali. Navazujeme na rodinnou vinařskou tradici, která se datuje již od roku 1945. Vinařství se nachází v samotném srdci Pálavských vrchů, přímo v malebné vesničce Pavlov. Staráme se o vlastní vinice na necelých 2 ha, které najdete v Klentnici, Perné a Pavlově. Snažíme se propojit generační zkušenosti s moderními technologiemi.
Vilém Topolanský
Malá pavlovská rodinná firma založená na tradici pěstování vína v Pavlově již našich otců, dědů a pradědů. Hospodaříme na 2 hektarech vinic, které se rozprostírají na pavlovských tratích, na nichž převažují bílé odrůdy vín. Pro milovníky vín provádíme řízené degustace přímo v prostorách sklepa. Kolemjdoucí si mohou posedět u pohárečku vína v prostorách našeho sklepa v lisovně s polokřížovou klenbou nebo venku na zahrádce s pergolou.
Ing. Pavel Krška - Palavia Vinum ®
Historie firmy sahá do sedmdesátých let minulého století. V současné době se zaměřujeme na výrobu špičkových láhvových odrůdových vín převážně s původem v obci Pavlov. Výrobní filozofie kombinuje osvědčené tradiční postupy při výrobě vína s moderním technologickými postupy řízeného kvašení. Jsme malé rodinné vinařství. Provozujeme také rodinný penzion aparmánového typu. Naše motto je: "Děláme víno pro radost svou i našich zákazníků".
Dostál Vinařství
NAŠE PROČ
„My jsme tady proto, abychom TVOŘILI, aby každý mohl objevit svou vlastní inspiraci, aby každý z nás kousek svého světa udělal lepším.“
Důvod – Proč ráno vstáváme z postele:
Představujeme si svět, ve kterém
každý člověk dokáže TVOŘIT z běžných věcí více, než se může zprvu zdát…
že SNY jsou od toho, abychom je proměnili ve skutečnost…
že POZNÁNÍ je třeba neustále prohlubovat…
že PŘÁTELÉ mají se podporovat…
A VÍNEM nechat se INSPIROVAT….
"Vinařství je pro nás vyjádření, jak sdílet svou práci a pohled na svět spolu s ostatními.“
Vinařství Svoboda Dolní Věstonice - MVDr. Erika Svobodová
Naše rodinné vinařství bylo založeno v roce 1991. Ing. Pavlem Svobodou. Nyní pokračuje druhá generace. Oba synové jsou absolventy Vinařské školy ve Valticích. Filozofií firmy je vyrábět originální pálavská vína z hroznů z vlastních vinohradů, které se rozkládají na úbočích Pálavy. Naše vina můžete ochutnávat v degustačnim sklepě z 16. století, kde se dozvite o historii Habánů. Můžete ochutnat Modrý Portugal z vinohradu, který se nachází na archeologické lokalitě, kde byla nalezena Věstonická venuše. Navštivte naše www.ubytovanipodpalavou.eu.
Vinařství Ladislav Langr
Ladislav Langr se zabývá vinařství již od svých 15 let, kdy vyrobil své první víno. Od rodičů dostal na vybráno,buď se stát havířem nebo jít do zemědělství.Vybral si druhou variantu a nakonec pracoval 20 let v Moravských vinařských závodech Mikulov. Zemědělství se mu stalo osudným a v roce 1995 vzniklo současné rodinné vinařství Langr. Můžeme se pochlubit vinicemi z roku 1965, ale i nově vysazenými o celkové rozloze 5 ha. Víno se rodí ve vinici, ne až ve sklepě, a proto se snažíme všechnu svou péči dávat vinicím a následně zpracovávat hrozny jen v našem malém rodinném vinařství. Hrozny zpracováváme jak z našich vinic, tak i od jiných pěstitelů, ale jen z katastru obce Dolní Věstonice.Tím se stává naše vinařství výjimečným a omezuje se jen na některé odrůdy bílých a červených vín. Zpracování hroznů probíhá tradičními metodami bez řízeného kvašení s použitím přirozených kvasinek. Vinařství si vystačí s pomocí rodinných příslušníků, především manželky Blanky a dcer Pavlíny a Blanky. Našim cílem je představit zákazníkům unikátní chutě a vůně našich svěžích vín, která zrají na vápencovém podloží místních vinic pod Pálavskými vrchy. Vinařství se specializuje na přívlastková vína v menších partiích čítající kolem 2500 lahví. Doporučujeme Pálavu, Ryzlink vlašský, Neuburské, Müller Thurgau, Veltlínské zelené, které jsou nejtypičtějšími odrůdami Dolních Věstonic. Sídlo firmy najdete na sklepní ulici č. 156 v historickém sklípku z roku 1869, který zdědil pan Langr po svých rodičích. Zde můžete ochutnat všechna vína naší výroby. Menší skupiny si mohou domluvit degustaci přímo ve sklepě, větším skupinám poskytneme zázemí v naší vinárně s možností ubytování a domácí kuchyní. Dále máte možnost se ubytovat v kempu U Vody, který je součástí našeho areálu vzdáleného asi 150m od sklípku. Tím se stává naše vinařství výjimečným a omezuje se jen na některé odrůdy bílých a červených vín. Zpracování hroznů probíhá tradičními metodami s použitím přirozených kvasinek bez řízeného kvašení. První lahvovaný ročník byl 2001, kvalitativní skok přinesl rok 2008, kdy jsme poprvé lahvovali vína ročníku 2007 na pojízdné
Vinařství Turold Mikulov, s.r.o.
MALÉ RODINNÉ VINAŘSTVÍ SÍDLÍCÍ V MIKULOVĚ NA ÚPATÍ PŘÍRODNÍ REZERVACE A VRCHU TUROLD. OD ROKU 2006 JE VINAŘSTVÍ POD VEDENÍM JANA VLKA, KTERÝ NAVÁZAL NA ODKAZ SVÉHO TCHÁNA MIROSLAVA SÁČKA, JEŽ FIRMU ZALOŽIL V ROCE 1992 A REGISTROVAL POD OCHRANOU ZNÁMKOU TUROLD MIKULOV. NYNÍ SE JAKO RODINA SOUSTŘEDÍME NA PROVOZ VINAŘSKÉHO PENZIONU, VINOTÉKY A PŘEDEVŠÍM VÝROBU MALÝCH ŠARŽÍ TYPICKÝCH MÍSTNÍCH VÍN.
Vinařství Ilias
Malé rodinné vinařství zaměřené na výrobu přívlastkových vín. Založeno v roce 2000. Vína vyrábíme výlučně z vlastních hroznů z vinic, které nejsou ošetřovány chemickými prostředky. Momentálně se nacházíme v posledním roce přechodného období výroby bio vín. Aktuální dění v našem vinařství můžete sledovat na https://www.facebook.com/Vina%C5%99stv%C3%AD-Ilias-192440922645/#!/pages/Vinarstvi-Ilias/192440922645.
Vinařství Volařík
Rodinné vinařství, jehož kořeny sahají do roku 1945, vstoupilo na vinařský trh pod označením Vinařství Volařík v roce 2008. V integrované produkci nyní obhospodařuje 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti, z toho 4,2 ha v ekologické produkci. Hrozny jsou sbírány převážně ručně. Vinařství se zaměřuje na výrobu kvalitních přívlastkových bílých vín, nabídku doplňují vína růžová a červená, Sekty Volařík vyráběné tradiční metodou a hroznový mošt.
VÍNO Mikulov, spol. s r.o.
Moderní vinařství společně s citlivým výběrem hroznů, dává vínům značky VÍNO MIKULOV jedinečné, charakteristické chuťové vlastnosti. Při výrobě naši vinaři spojují zkušenosti převzaté od svých dávných předchůdců spolu s nejmodernějšími technologiemi. Svůj konkurenční náskok v moderní technologii využíváme k výraznému zvyšování kvality našich vín.