VÍNO Mikulov, spol. s r.o.
Cibulkovic rodinné BIO vinařství a sklepy VINO CIBULKA
Tanzberg Mikulov, a.s.
Gala Vinařství
Vinařství Drmola
Vinařství Ladislav Holec
Palavín, s.r.o.
Kořenek Josef
Cibulkovic rodinné BIO vinařství a sklepy VINO CIBULKA - letohrádek Portz Insel - Bistro s "degustáriem" pod širým nebem
Rodinné vinařství VICAN
Vinařství Ing. Zdeněk Peřina
VINAŘSTVÍ POD HRADEM s.r.o.
Víno Valadia - Valadia spol. s.r.o.
Tradice vinařství v obci sahá daleko do historie. Již předci věděli, že v katastru obce jsou vhodné klimatické podmínky pro pěstování vinné révy a výrobu vysoce kvalitních vín dané vápenitou půdou Pálavy. Tato mladá, dynamicky se rozvíjející firma se nachází v krásné a malebné vesničce Perná. Nabízíme příjemné malé rodinné vinařství s posezením ve sklípku a ubytováním nad ním pro 10 osob.
Víno Filip
Vinařství Sedmikráska
Vítejte ve vesnici Perná ve vinařství Sedmikráska, sídlící přímo pod Pálavou.
Jmenuji se Lubomír Skrášek a sklep, který vlastním, máme v naší rodině od nepaměti. Už jako malý kluk jsem chodil s otcem do vinohradu a pomáhat do sklepa a otec si totéž pamatuje s mým dědou.
Tato práce mě bavila, proto jsem si zvolil studium Střední vinařské školy ve Valticích, které jsem ukončil v roce 1991 maturitou.
V letech 1991 – 2010 jsem, díky zaměstnání ve vinařských firmách na Moravě a v Dolním Rakousku, postupně získal důležité zkušenosti v praxi a začal jsem si vyrábět vlastní víno pro sebe a svou rodinu.
V roce 2010 jsme, ke 150 let starému kvelbenému sklípku, přistavěli novou degustační místnost a zároveň nad sklepem postavili ubytování (penzion) pro 10 osob.
Od roku 2011 jsme začali dělat víno „ve větším“ i pro naše zákazníky a návštěvníky penzionu, zároveň s možností degustací a prohlídek sklepa…
Rodinné Vinařství u Valíčků
Naše rodinné vinařství spojuje vášeň pro víno s tradicí a kvalitou. Obhospodařujeme cca 13 ha vlastních vinic, na kterých pěstujmeme 20 odrůd. Každá láhev je projevem našeho úsilí k vytváření nezapomenutelných chvil. Vína, která pěstujeme s láskou již po několik generací, rozvážíme našim klientům po celé České republice.
Naši zákazníci často jezdí degustovat nová mladá vína přímo do naší výrobny, a proto ani Vy neváhejte a přijeďte na pohárek!
Těšíme se na vaši návštěvu, kterou můžete spojit s odpočinkovou dovolenou v našem penzionu.
Rodinné vinařství Maňák
Rodinné vinařství založené v roce 1992 se zaměřením na výrobu vysoce jakostních moravských vín. Propojuje letité zkušenosti z tradičního sklepního hospodářství s dnešními moderními možnostmi. Rádi pro vás na objednávku připravíme Setkání s vínem - příjemné posezení s prohlídkou sklepů, řízenou degustací či ochutnávkou vín, bohatou hostinou a to vše za doprovodu cimbálové muziky. Ideální příležitost pro různé firemní akce nebo školení, ale také pro přátelská setkání a rodinné oslavy s kapacitou až 45 osob včetně vlastního noclehu.
Vinařství Forman
Rodinné vinařství Forman leží ve vesničce Perná, která se nachází přímo pod Pálavskými vrchy. Bylo založeno v roce 1995, kdy si otec Josef Forman po mnohaletých zkušenostech koupil sklípek ve kterém začal vinařit v malém množství. V dnešní době mu ve vinařství pomáhá synové Martin a David. Hospodaříme na 2,5 ha vinohradů, které se nachází v blízkosti Pálavských vrchů. Hlavní tratě jsou Bavorsko a Za Větrolamem, kde se sklízí odrůdy – Pálava, Rulandské šedé, Sauvignon, Neuburské, Ryzlink rýnský a Frankovka.
Maxmilián Holec
Maxmilián Holec byl v mládí stále u toho, když rodiče obdělávali malý vinohrad a vyráběli víno pro svou potřebu. Proto i když ho osud zavál do profese zámečníka, jeho myšlenky patřily snu o vlastním vinařství, který si splnil v roce 1992. Postupně vysazoval vinohrady, převzal původní rodinný sklep a do práce zapojil i rodinu - manželku Lenku a syny Pavla a Jana, kterým dopřál vinařské vzdělání. Rodina dnes obhospodařuje v systému integrované produkce 7,5 ha vinohradů, které byly všechny nově vysazeny, a k výsadbě má připraveny ještě další dva hektary. Část surovin k tomu nakupuje od místních vinohradníků. Dvě stě let starý sklep pod Pálavou je částečně degustační, částečně výrobní, neboť první fáze zpracování hroznů probíhá v domácích prostorách. Maxmilián Holec kombinuje při výrobě vína tradiční a moderní metody vinifikace. Bílá vína zakváší čistými kulturami kvasinek, ale jejich použití reguluje jen do určité míry, protože má vlastní postup, jak zachovat původní charakter jednotlivých odrůd. Červená vína vznikají otevřenou macerací, zrají ve dřevěných sudech. Objem výroby se pohybuje kolem 15 - 20 000 lahví. Vína se prodávají ze sklepa v cenových relacích od 60 do 150 korun. Holcovi je dále rozváží do vinoték a menších prodejen v Praze, severních Čechách a na severní Moravě. Ve starém sklepě s příjemnou atmosférou mohou Holcovi přivítat skupiny do 30 návštěvníků, kteří se rovněž mohou ubytovat na penzionu nad sklepem o kapacitě 30ti osob. Ubytování dvoulůžko nebo apartmán.