Skip to main content

Vilém Topolanský

Malá pavlovská rodinná firma založená na tradici pěstování vína v Pavlově již našich otců, dědů a pradědů. Hospodaříme na 2 hektarech vinic, které se rozprostírají na pavlovských tratích, na nichž převažují bílé odrůdy vín. Pro milovníky vín provádíme řízené degustace přímo v prostorách sklepa. Kolemjdoucí si mohou posedět u pohárečku vína v prostorách našeho sklepa v lisovně s polokřížovou klenbou nebo venku na zahrádce s pergolou.

Rodinné vinařství Helena

Vína s ženským rukopisem Ve vinici jsem v podstatě vyrůstala a dnes jsem duší i rukama našeho vinařství. Snažím se své práci i vínům samotným vtisknout charakter ženské ruky - pozorný, citlivý přístup a laskavou péči. A věřím, že se odráží i v chuti našich vín.

Ing. Pavel Krška - Palavia Vinum ®

Historie firmy sahá do sedmdesátých let minulého století. V současné době se zaměřujeme na výrobu špičkových láhvových odrůdových vín převážně s původem v obci Pavlov. Výrobní filozofie kombinuje osvědčené tradiční postupy při výrobě vína s moderním technologickými postupy řízeného kvašení. Jsme malé rodinné vinařství. Provozujeme také rodinný penzion aparmánového typu. Naše motto je: "Děláme víno pro radost svou i našich zákazníků".

Vinařský dům - Milan Zatloukal

Obhospodařujeme 3,14 ha vinic, jež se všechny nachází v oblasti CHKO Pálava. Tím pádem chceme být při ošetřování našich vinic citliví k historické krajině, která je pro Pálavu typická. Rádi jsme se tedy zapojili do integrovaného způsobu pěstování hroznů révy vinné (též zvaného „environmentální opatření“), což je citlivý přístup ke krajině, životnímu prostředí a révě vinné, ke které máme úctu a které chceme poskytnout ty nejlepší podmínky k životu a posloužit i našemu zákazníkovi tak, aby se mu dostalo kvalitního a chutného vína.

Vinařství Pavlov, spol. s r.o.

Chráněná oblast Pálavské vrchy je posledním výběžkem vápencových Alp a pro svou biosférickou jedinečnost byla zapsána do seznamu rezervací UNESCO. Unikátní vápencové podloží omezuje růst révy a zkoncentrovává ji, což dává vínům z Vinařství Pavlov jedinečný charakter velké pikantnosti, kořenitosti a hutnosti. Vznikají zde vína s vysokou mineralitou, s osobitým ovocným charakterem, s výraznými medovými tóny.

Vinařství Antoš

Rodinné vinařství na úpatí Pavlovských kopců. Filozofie našeho vinaření je založena na výrobě vín tradičním způsobem. Tzn. kvašení pomocí vlastních přirozených kvasinek, zrání vína na kvasničných kalech ( bílá vína ) a dlouhodobé maceraci při výrobě vín červených.

Vinařství HEMPL

Jsme malé rodinné vinařství založené v roce 2004. Hospodaříme na 4ha vinic rozprostírajících se na nejlepších viničních tratích obce Bořetice. Pro výrobu vína používáme výhradně hrozny z vlastní produkce, které zpracováváme moderními metodami, ale také s respektem k tradičním postupům. Ročně vyrobíme patnáct až dvacet tisíc lahví tohoto lahodného moku. Vína, která vyrábíme, mají osobitý charakter a nesou jedinečný rukopis sklepmistra.

Vinařství Zatloukal Pavlov

Pracuji ve vinařství od r. 1950 zaměstnán do roku 1967 na Státním staku v Dolních Dunajovicích, pak až do důchodu v JZD Pavlov jako vinařský technik. Vlastní založení firmy v roce 1992, agrotechnika a výroba vína je zaměřena na kvalitu. Nabízím lahvová archivní vína. Jsem členem místního sdružení vinařů Vinitores Palaviensis

Ing. Josef Abrle

Naše rodinné hospodářství začalo v roce 1991 prvními pokusy se sušením ovoce a zeleniny. V současnosti jsou našimi stěžejními komoditami pěstování vinné révy (jako základ pro biovíno) a pěstování bylin v kvalitě BIO, které tvoří vstupní surovinu pro naši výrobu biokoření a relaxačních bylinných koupelí. Hospodaříme v CHKO Pálava v n.v. 300 m a jsme jediným hospodářstvím, které vzhledem ke své poloze v tomto území hospodaří na celé výměře pozemků podle pravidel ekologického zemědělství. Svou polohou se naše obec nachází na úpatí Pálavských vrchů, blízko vodní nádrže Nové mlýny. Naše produkce splňuje podmínky zákona č. 242/2000 Sb. a Nařízení Rady EHS č. 2029/91 a může být označována jako BIO. Aktivně spolupracujeme se svazem PRO-BIO na propagaci ekologického zemědělství jako modelová farma. Rostlinná produkce 1. Vinná réva Výměra - 5,5 ha vinohradů - z toho 1 ha staré vinice a 4,5 ha nově vysazené. Tyto vinohrady se nacházejí v srdci CHKO. Produkce přívlastkových vín (kabinet, pozdní sběr a výběr hroznů) odrůd Pálava, Muškát moravský a Cabernet Moravia. V novém vinohradě jsou vysázeny odrůdy André a Ryzlink rýnský. Vína dodáváme několika odběratelům, vybraným vinotékam a do prodejen zdravé výživy. 2. Byliny a koření Výměra - 3,6 ha půdy je určena pro pěstování bio bylin + 1,6 ha v přechodném období. Tyto pozemky jsou již situovány mimo CHKO. Produkce 16 druhů bylin (bazalka, saturejka, dobromysl, šalvěj, tymián, estragon, yzop, majoránka, pažitka, petržel, kopr, máta, kmín, libeček, pohanka, meduňka). Dále vyrábíme jejich vzájemnou kombinací kořenící směsi (na kuře, na maso, na ryby, na těstoviny, do polévky a bylinný peprník). Velkou část naší produkce bylin dodáváme k dalšímu zpracování na čaje firmě "Sluneční brána" v Čejkovicích. Z pečlivě vybraných bylin jsme sestavili a s úspěchem prodáváme originální bylinné relaxační koupele v 5 druzích.

Vinařství Strapina Pavlov

Jsme malé rodinné vinařství založené v roce 1966. Naleznete u nás sklep s klasickými dřevěnými sudy. V nich zraje víno kvašené ušlechtilými kvasinkami z vlastních vinic, které si sami selektujeme. Při ošetřování vinice a výrobě vína se snažíme spojit tradiční a lety ověřené postupy s moderními enologickými poznatky tak, abychom vyráběli vína, která nejsou překrášlená, uniformní nebo fádní, nýbrž jsou odrůdově typická, odráží se v nich mineralita ze zdejších vápencových kopců, místo vzniku a rukopis vinaře. Motem našeho vinařství je „Vinařství Strapina - Pravda v každé lahvi". Přijďte se přesvědčit, zda ji tam skutečně naleznete. Většinou se ukrývá až na dně!

Vinařství Jiří Šilinek

Rodinné vinařství založeno v roce 1991 na ploše okolo 8 ha. Vyrábíme vína ke gastronomii, hlavně vína přívlastková (od kabinetních vín až po ledová a slámová vína) při použití nejmodernější technologie, jak při zpracování hroznů, tak i při lahvování vína.

Penzion a sklep u Nováků

Jsme malé rodinné vinařství, které obhospodařuje asi 11 ha vinic. Veškeré práce ve vinohradě i sklepě se snažíme dělat s rodinnými příslušníky. V roce 2014 jsme si postavili sklep s penzionem. Kapacita ubytování 27 lůžek. Ve sklepě část vín děláme s primární aromatikou a menším zbytkovým cukrem a druhou část děláme tradičnějšími postupy - delší nakvášení na rmutu, promíchávání vín na jemných kalech.

Vinařství Habřina Miroslav

Vinařství Miroslav Habřina v Bořeticích se řadí k menším firmám, která vyrábí převážně jakostní a také přívlastková vína. Firma byla založena v roce 1991 Miroslavem Habřinou v jeho rodném domku v Bořeticích, kde se postupně rozrůstala až do dnešní podoby. V příjemných prostorách sklepa je možné uspořádat rodinné a firemní oslavy, školení, přednášky, atd.

Vinařství Šabata s.r.o.

VINAŘSTVÍ ŠABATA s.r.o. (2010) se v první fázi zaměřilo na vybudování nového provozu na místě bývalého lomu na okraji k.ú. Zaječí. Po kolaudaci stavby (2011) bylo ještě týž rok zahájeno zpracování hroznů z viničních tratí Přítlucké hory – 292 m n.m. a obcí Rakvice, Přítluky, Zaječí a Milovice. Firma vznikla jako přirozený nástupnický subjekt malého rodinného vinařství a v současné době jsou jeho zaměstnanci otec a dva synové Šabatovi. Vinařství celoročně provozuje degustační a poznávací programy.

Reisten, s.r.o.

Reisten je vinařstvím převážně bílých vín. Vlastní výjimečné vinice o rozloze 30 hektarů ve třech vinařských obcích Pavlov, Mikulov a Sedlec. Šetrné zacházení s vinicemi, respekt a ohleduplný přístup k přírodě jsou součástí filozofie vinařství Reisten. Snahou vinařství je minimalizace používání chemických ochranných prostředků ve sklepním hospodářství i při ošetřování vinic, orientace na používání moderních ekologických přípravků a vytváření vyváženého ekosystému.

Stapleton-Springer, s.r.o.

Vinařství Stapleton-Springer založili Američané, bratři Benjamin a Craig Stapleton a moravský vinař Jaroslav Springer v roce 2004. Vinice jsou obdělávány v režimu BIO.

Vinařský dům Jamborovi, Ing. Jambor Zdeněk

Jsme rodinná firma a po výsadbě vinic před vstupem do Unie jsme rozšířili naše sklepní hospodářství a zpracovnu hroznů - lisovnu na výrobu vlastních vín Zaměření v naší oblasti nás předurčuje k pěstování modrých odrůd - zejména SV, ZW a RM a výrobě červených a růžových vín nově i Cabernet cortis Ale umíme i bílá vína, VR, VZ, SZ, , a dále CHA, RŠ, SG, RR. a vysázené nové odrůdy - Hibernal , Solaris Savilon , Muskat , Dunau Ryzlink , Sovigner Gris Většinu našich vín podáváme ve sklepě našim hostům

Stanislav Pazderka

Vinařství se zaměřuje především na produkci kvalitních hroznů pro smluvní odběratele (především pro Templářské sklepy Čejkovice), pouze desetinu úrody zpracovává na vlastní vína za použití moderních technologií. Vybrané partie zrají v sudech barrique. Roční objem je kolem 15 000 litrů, cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 80 do 150 korun za lahev. Řízené degustace je možné uspořádat pro skupiny do patnácti návštěvníků. K nejúspěšnějším vínům tohoto vinařství se dlouhodobě řadí Cuvée MonteBoo (Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot), v ročníku 2006 například spolu s Zeigeltrebe zařazené do Národního salonu vín.

Víno Měřínský Vranovice

Příběh našeho "garážového vinařství" začal vinobraním v roce 2021. U výroby vína se snažíme o co nejšetrnější zpracování s minimem zásahů. Všechna červená a část bílých vín zraje v dubových sudech na jemných kvasničních kalech. Výsledkem jsou vína s nižším množstvím síry. V současnosti hospodaříme na vinici v katastru Hustopeče, ve viniční trati Stráně. Roční produkce se pohybuje kolem tří tisíc lahví.