Vinařství Kosek
Rodinné vinařství bylo založeno v roce 1992, avšak historie rodinného vinařství sahá do padesátých let minulého století. Firma obhospodařuje vlastní vinice v integrované produkci. Zaměřujeme se na výrobu špičkových odrůdových vín (od jakostních po výběry z bobulí).
Víno Rakvice spol. s r.o.
Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.
Vinařství Mantis
Život je krásný jako víno a víno je sám život. V láhvi vína najdete více moudrosti než ve všech filozofických knihách, více lásky než v románech a více vášně než v Kamasutře. Naší filozofií je užívat každého okamžiku přítomného života, nežít z minulosti, ani budoucnosti. Říká se, že dnem láhve vína se každý den zdá lehčí, krásnější a život plnější. Člověk ale nemusí vypít láhev vína, aby byl šťastnější, stačí prožívat přítomný okamžik, radovat se z ranní rosy, která se odráží na listech vinice jako zrdcadlo, ze slunce, které zalije celou oblohu
Rodinné vinařství Pavel Binder
Historie Rodinného vinařství Pavla Bindera sahá do roku 1999. Filozofií rodinného vinařství Pavla Bindera je vyrábět vysoce kvalitní vína menších šarží se svěžím a výrazným ovocným buketem, vysokým extraktem a mohutnou chutí. Vína z těchto malých šarží budou vždy svým způsobem originální a žádaná, což dokazuje stoupající zájem o tato vína z řad obchodníků, ale i milovníků vín. Specialitou vinařství je výroba vzácných ledových vín.
Restaurace a VINNÝ SKLEP U Hroznu
RESTAURACE a VINNÝ SKLEP U HROZNU MIKULOV se nachází v historickém jádru Mikulova, hned za centrálním náměstím.
Je zařízena v prostorách bývalého původního klenbeného vinného sklepa s lisovnou, a tento ráz jihomoravského, respektive přímo mikulovského vinného sklepa si také zachovala.
Podařilo se tím VINAŘSTVÍ ŠIMÁK dosáhnout příjemné, útulné a zároveň stylové restaurace v prostředí vinného sklepa.
Restaurace - vinný sklep má k dispozici rovněž prostornou letní terasu s vyhlídkou na město - zámek a jeho historické centrum.
Víno Šimák Mikulov
Představujeme rodinné vinařství Víno Šimák s.r.o. v Mikulově. Tradici pěstování révy a výroby vína v naší rodině založil v roce 1945 v malebné vesničce pod Pálavou v Horních Věstonicích náš dědeček pan Ladislav Lekavý. K výraznému rozvoji firmy pak dochází po roce 1989.
Naše vína můžete ochutnat přímo v Mikulově ve vinném sklepě nebo v RESTAURACI POD RADNICÍ na Náměstí 1 – www.restauracemikulov.cz. Zde se od zkušených someliérů – sklepáků také dozvíte vše, co souvisí s pěstováním vinné révy a výrobou vína.
Vinařství Radovan Foukal
Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.
Vinařství Suchyňa
Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav.
Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě.
Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.
Švarc & Bílek
Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat
Vinařství Straka Rostislav
Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi.
Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.
Rodinné vinařství Libor Průdek
Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).
Pavelka Jan a Milan
Založeno. 1994, člen Svazu integrované produkce - šetrnost k přírodě, moderní technologie-řízené kvašení, výroba vína pro široké spektrum zákazníků
Vinařství Rauš s.r.o.
Vinařství Rauš si díky svému širokému sortimentu a kvalitě vín získalo dobré jméno a oblíbenost mezi českými i zahraničními milovníky vín.
S našimi víny se účastníme tuzemských i mezinárodních soutěží, na kterých pravidelně sklízíme úspěchy. Nejvíce si ceníme zlaté medaile z mezinárodní soutěže FESTWINE 2015 za Autorský sekt, který dosáhl nejlepšího hodnocení v celé soutěži. Krále vín 2013 za slámové víno Rulandské šedé 2011 a mnoha dalších.
VÍNO NIKOLSBURG
Vinařství v současné době hospodaří na 176 ha vlastních vinic, ležících na nejlepších viničních tratí Mikulovska v chráněné krajinné oblasti Pálava. Ve vinicích je tak naší filosofií respekt a šetrný přístup k přírodě s maximálním využitím biologických systémů, což nám umožňuje dosahovat špičkové kvality hroznů.
Víno Šílová, s. r. o.
Vinařství vzniklo v roce 2012 jako pokračování více než padesátileté rodinné vinařské a vinohradnické práce. Hlavním mottem vinařství je šetrný přístup k vinici i vínu, s důrazem na charakter každé odrůdy. Vinice jsou ve vinařské obci Novosedly a Mikulov. Vinařství s degustační místností, ubytováním a letní restaurací je v historickém centru Mikulova. Výroba vína byla v roce 2020 rozšířena o historický sklep na ulici Zlámalova, kde se víno zpracovává moderními technologiemi, přímo pod Sv. Kopečkem.
Vinařství Orisek
Představte si, že máte před sebou 6 skleniček s vínem a vašim úkolem je určit jejich druh. Každé víno chutná jinak - jedno je extra suché, druhé chutná po barrique, třetí svěží jako letní vánek. Háček je v tom, že v každé skleničce máte jen Ryzlink vlašský. S námi se stanete expertem na tuto odrůdu.
Vinařství MARCUS (MEGA Production a.s.)
Vína MARCUS zpracováváme s největší péčí, je kladen důraz na šetrný přírodní přístup k hroznům i vinici. Řezem na jeden tažeň redukujeme výnos pro získání vysoké extraktivnosti hroznů s charakteristickou odrůdovostí. Veškeré zelené práce jsou prováděny ručně. Při výrobě pak používáme nejmodernější technologie, mošt zpracováváme metodou řízeného kvašení, aby vína byla plná, s výrazným buketem. V ročníku vznikají odlišné partie stejné odrůdy, nejvíce tak činíme u Ryzlinku rýnského, odlišené časem sběru a vyzrálostí hroznů, ale také použitými technologickými postupy, které se snažíme neustále inovovat v souladu s nejnovějšími poznatky. Vína Marcus získávají ocenění nejen v České republice, ale i po celém světě. (Londýn, Hong-Kong, Vídeň, San Francisco, Slovensko.